Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronašao način

Trebalo mi je 18 mjeseci da 'skinem' recept za piletinu iz KFC-a, ali uspio sam

shutterstock
08.04.2020.
u 15:15

Nakon osamnaest mjeseci usavršavanja svog recepta za prženu piletinu, napokon je uspio dobiti okus isti kao piletina iz KFC-a.

Zbog pandemije koronavirusa zatvoreni su svi objekti koji nisu nužni za život, a ljudi su počeli shvaćati da su neke stvari uzimali zdravo za gotovo. Društvenim mrežama stalno se dijele recepti za raznu hranu i slastice, a i restorani brze hrane počeli su dijeliti recepte za svoja najpoznatija jela, poput McDonald'sa i Burger Kinga. Jedan muškarac proveo je osamnaest mjeseci usavršavajući svoj recept za piletinu kao iz KFC-a i sada tvrdi da je uspio, prenosi Daily Mail.

Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije:

Dan Fell na svom Twitter profilu podijelio je svoj recept za piletinu koja, kako sam kaže, ima isti okus kao pržena piletina iz KFC-a. Podijelio je kako mješavina jedanaest začina i bilja daje savršen okus piletini, a njegova objava brzo je postala viralna i ostavila ljude oduševljenima njegovim napornim radom i trudom.

Sastojci koji su potrebni za ovu piletinu su pet šalica običnog brašna, četiri žlice mljevene paprike, dvije žlice bijelog papra, dvije žlice češnjaka u prahu, jedna žlica mljevenog đumbira, jedna žlica senfa u prahu, jedna žlica celerove soli, jedna žlica crnog papra, pola žlice origana, pola žlice timijana i jedna trećina žlice morske soli.

Prvo što trebate napraviti je pomiješati brašno s biljem i začinima te zatim tom smjesom začinite piletinu koja je sobne temperature. Napravite smjesu od bjelanjaka i mlijeka te u nju namočite piletinu, a zatim je ponovno začinite u suhoj smjesi. Takvu piletinu pržite u vrućem ulju na temperaturi od 160 do 165 stupnjeva Celzijusa pet do šest minuta te zatim je stavite u pećnicu zagrijanu na 80 stupnjeva Celzijusa na devedeset sekundi. 

Njegov recept oduševio je korisnike društvenih mreža i u vrlo kratkom roku prikupio nekoliko tisuća lajkova i komentara. “Moderni heroj”, glasio je jedan komentar. “Heroj za kojeg nismo znali da ga trebamo”, komentirala je jedna korisnica. “Vau, savršeno. Treba mi ova piletina dok sam u izolaciji”, složila se jedna korisnica. 

Pogledajte kako Burger King 'trola' McDonald's i njegove burgere:

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
19:06 08.04.2020.

Mozes mislit, recept jakog specijaliteta.

MA
majstorsmora
19:11 08.04.2020.

Kakav gubitak vremena jadni covjece...

Avatar PatriciaLP90
PatriciaLP90
15:45 08.04.2020.

Mary, 32. mychat.fun/xlove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije