Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DISNEY U TRENDU

Tko će dobiti prvu lutku crne princeze?

25.02.2009.
u 15:41

Glumica i pjevačica Anika Noni Rose daje svoj glas Tiani, princezi iz New Orleansa u Disneyjevu dugometražnom filmu "Princeza i žaba", koji će se u prosincu početi prikazivati u kinima nakon tri godine produkcije. Redatelji su John Musker i Ron Clemens koji su odgovorni za neke od najvećih Disneyjevih uspjeha na području klasične 2D animacije ("Mala sirena", "Aladin").

Disney je dosad imao princeze žute kože (Mulan) i crvene kože (Pocahontas), a Tiana će biti prva crnkinja.

Kako marketing uvijek kreće s vezanim igračkama mnogo prije filma, Anika Noni Rose jučer je prva dobila priliku da u svojim rukama drži lutku rađenu po njezinu liku.

- Ovo je ludo - rekla je sa suzama radosnicama u očima glumica koja se istaknula u kazalištu (dobitnica je Tonyja), a u filmu bila zapažena u "Curama iz snova".
- Vidjela sam razne lutke, čak se nisam mnogo igrala lutkama kao dijete, ali ova je moja. Ima lijepi mali okrugli nos i ima pune usne. Bilo nam je bitno da joj kosa bude fino kovrčava. Malo je više smeđa nego ja. To je zato što se moja prirodna boja kože može protumačiti kao bilo što, a oni su se htjeli pobrinuti da bude prepoznatljiva kao crna djevojka - kaže glumica o "svojoj" lutki.

A na pitanje tko bi trebao dobiti prve službene primjerke lutke, Anika Noni Rose rekla je da bi ih ona trebala odnijeti ravno u Washington:
- Sasha i Malia, stižem!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije