Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerna nacija

Talijani skloni nevjeri - čak polovina vara partnera

'prevara. afera. muskarac. zena. vjencanje. mladenka. mladozenja. PHOTOS.COM'
'Photoshop'
31.10.2010.
u 11:04

Prema istraživanju, ljubavna nevjera najraširenija je u Milanu, a u stopu ga slijedi Rim

Istraživanje Talijanske udruge obiteljskih odvjetnika pokazalo je da 55 posto muškaraca i 45 posto žena u Italiji varaju svoje partnere. U više od 50 posto slučajeva afere počinju na poslu, a najviše je sastanaka između 14 i 15 sati, kad ljudi “šmugnu” tijekom stanke za ručak, prenosi Telegraph. U otprilike 50 posto slučajeva za prevaru se dozna putem indiskretne sms poruke, u svakom petom slučaju vijest “procuri” e-mailom, a u svakom desetom slučaju avantura bude razotkrivena anonimnim pismom. Sedam od deset afera kratkotrajni su “izleti”, a ostalo su manje-više dulje veze.

 

Na internetskoj stranici Gleeden.com, koja se naziva “glavnim međunarodnim web portalom za izvanbračne sastanke” prijavljeno je 90.000 Talijana. Prema istraživanju, ljubavna nevjera najraširenija je u Milanu, a u stopu ga slijedi Rim.

 

Spominje se kako je do 1981. godine talijanski zakon uzimao u obzir načelo ubojstva zbog časti, a sudovi su mogli izricati blaže presude ako je, primjerice, muž ubio ženu zato što ga je prevarila. Danas, unatoč patnji i neugodnosti, u otprilike 50 posto slučajeva sami partneri toleriraju nevjeru, pokazalo je istraživanje.

Ključne riječi

Komentara 3

DR
dreamteam
13:57 31.10.2010.

Za to i je papa kod njih.

OB
-obrisani-
15:13 31.10.2010.

Sto je tu cudno. Kod nas je mozda jos gore. Odvedi me u Italiju da najdem partnera za razonodu

Avatar Časna seka
Časna seka
15:14 09.11.2010.

\"Ne poželi tuđeg ženidbenog druga\"... Ali, u paklu je ekipa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije