Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled s dva kotača

Svi na Parenzanu, biciklistički maraton kroz Istru

parenzana
nnn
23.09.2011.
u 14:44

Start utrke je u nedjelju u 10 sati na Starom trgu u Vižinadi. Parenzana je, bez lažne skromnosti na kraju biciklističke sezone, "kraljica" rekreativnog biciklizma u Istri

Svijet je ljepši kad se gleda iz biciklističke perspektive, kažu biciklisti ali i organizatori i domaćini biciklističkog maratona Parenzana iz Vižinade. Ljepote Istre, trase stare uskotračne pruge od Trsata do Poreča, atmosfera te zanimljivi prigodni programi ovaj su biciklistički maraton – koji počinje u nedjelju – pretvorili u jedinstveno druženje poklonika rekreativnog biciklizma najrazličitije dobi i uzrasta. Izrastao iz skromnog mjesnog natjecanja u svojih 15 godina rekreativni maraton Parenzana najmasovniji je međunarodni biciklistički susret u Istri.

Kraljica rekreativnog biciklizma

Parenzana je, bez lažne skromnosti, na kraju biciklističke sezone "kraljica" rekreativnog biciklizma u Istri. Start utrke je u nedjelju u 10 sati na Starom trgu u Vižinadi, a organizatori su Turistička zajednica općine Vižinada i Turistička zajednica Istarske županije. Trasa je dugačka 46,7 kilometara, a pravo nastupa imaju individualci i biciklistički timovi.

Start 50 kuna, djeca besplatno

Biciklijada je zatvorenog tipa. Pored druženja i vožnje na završnoj dionici (uspon od Ponte Portona do vidikovca prije Vižinade) bit će otvorena utrka u dužini od 6,2 kilometara. Brojevi će se dijeliti na startu prije utrke od 7.30 do 9.30 sati, a startnina je 50 kuna. Djeca do 10 godina voze se besplatno. Svi sudionici dobit će medalju, majicu, prigodni dar i obrok te pokale i priznanja najuspješnijim muškim i ženskim natjecateljima po kategorijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije