Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Stručnjakinja otkrila najčešće probleme muškaraca u seksu i kako ih riješiti

par u krevetu
Thinkstock
20.12.2022.
u 21:14

Potencijalnih razloga je mnogo. Može biti da je prethodno pio alkohol ili je jednostavno previše puta doživio orgazam i dosegao 'limit'

Seks je odlična stvar za povezivanje i poboljšanje odnosa, no ponekad, kada se dogode neke neugodne situacije, može napraviti upravo suprotno. Stoga je britanska stručnjakinja za seks i veze Tracey Cox za Daily Mail otkrila četiri najčešća problema s kojima se susreću muškarci u seksu, a za njih ima rješenje. 

Problemi s erekcijom
Gotovo svaki muškarac imat će problema s postizanjem erekcije do svoje 40. godine. Uzroci, kao i kod većine stvari, mogu biti psihološki ili fizički. Previše pića može to učiniti, kao i rekreativne droge, fizička iscrpljenost, pritisak, tjeskoba, stres i krivnja. Problemi u vezi također mogu uzrokovati erektilnu disfunkciju. Što je muškarac stariji, veća je vjerojatnost da će imati probleme s erekcijom.  Ako odbaci jednokratno kolebanje erekcije kao razlog za brigu, velike su šanse da će tako i biti. Ali ako paničari, kao što su muškarci skloni, to bi se moglo ponoviti.

Što učiniti?
Isključite sve medicinske razlog. Potaknite ga da preispita svoj životni stil i da izbaci alkohol i cigarete. Ako uzima bilo koji propisani lijek, pitajte njegovog liječnika o mogućim nuspojavama.  Ne shvaćaj to osobno. To ne znači da ste predebeli, prestari, nedovoljno seksi. Ako se radi o novoj vezi, to često znači da je toliko željan impresionirati da ga strepi učinak. Upamtite, njegova će erekcija rasti i padati tijekom seksa.  Nježno mu pružite oralni seks, ali nemojte ga mučiti.  Opustite se i uživajte – orgazam ne mora nužno biti cilj vođenja ljubavi. Dajte mu do znanja da vas to ne brine. Što ste manje zabrinuti, manja je vjerojatnost da će se on zbog toga brinuti i manja je vjerojatnost da će se to ponoviti.

Stručnjaci otkrili dan i sat: Ovo je najbolje vrijeme u tjednu za seks!

par u krevetu
1/6

Ne može postići orgazam
Žene su navikle na bez orgazma, no muškarci su navikli na sasvim suprotno. Što objašnjava zašto oba spola često pretjerano reagiraju kada se to dogodi. Žene misle da s njima nešto nije u redu, muškarci se više brinu kad to znaju. Odgođena ejakulacija često se događa jer je osjet u penisu oslabljen zbog previše alkohola, lijekova, medicinskih stanja ili operacije. Ili, može biti da se jednostavno iscrpio od previše prethodnih vrhunaca. Također se može dogoditi ako se osjeća emocionalno uzrujano.

Što učiniti?
Razgovarajte s njim o njegovoj tehnici masturbacije. Učestalost i stisak visokog intenziteta koji je teško ponoviti u paru, može biti uzrok. Nije na odmet isprobati neke nove tehnike koje bi olakšale postizanje orgazama. 

Prebrzo postigne orgazam
Preuranjena ejakulacija najčešći je muški seksualni problem - između 20 i 30 posto muškaraca smatra da seks ne traje onoliko dugo koliko bi htjeli. Teško je odrediti kada je to točno 'prerano'. Seks terapeuti će se uglavnom složiti da muškarac odgovara tim kriterijima ako ejakulira u roku jedne minute i to u periodu duljem od šest mjeseci, ali stvarno ne postoji univerzalno pravilo. Ako se ona dogodi ponekad, može značiti da se nije dugo seksao ili da radi nešto posebno uzbudljivo s nekim tko ga jako uzbuđuje.

Što učiniti?
Isprobajte tehniku 'stiskanja' tako da stisnete penis na predjelu ispod glavića prije vrhunca. Neka masturbira sat vremena prije seksa i neka to radi što češće. Prezervativ može biti od pomoći, a možete mu naglasiti da želite doživjeti orgazam prije njega. Ako se to ipak dogodi, uvijek možete uživati u drugoj i trećoj 'rundi', bez stresa.

 Nije zainteresiran za seks
I za to postoji mnogo razloga. Jedan od njih je da su žene postale slobodnije kada je seks u pitanju. On se traži sve češće pa to može biti udarac njegovom egu ako procijeni da želite seks više od njega. Može biti da osjeća pritisak izvana. Muškarci nisu roboti te su pod utjecajem stresa kao i žene. Najčešći razlog je nepodudaranje libida. Neki ljudi imaju jači seksualni nagon. U idealnom svijetu svi želimo partnera sa sličnim libidom. No ako to ipak nije slučaj, pronađite kompromis.

Što učiniti?
Potaknite ga da govori o svojim problemima. Što je više povjerenja, manje će biti problema i u krevetu. Pomozite mu da se riješi stresa. Ako bi problem mogao biti fizičke prirode poput nuspojava na neke lijekove, najbolje je da se obratite liječniku. Uvijek možete predložiti novitete. Počastite se novom seks-igračkom ili predložite nešto uzbudljivo što bi vas oboje moglo maknuti iz dosadne rutine.

Ljubite li se dovoljno? Evo koliko sekundi poljubac treba trajati za sretan brak…

 

Ljubite li se dovoljno? Evo koliko sekundi poljubac treba trajati za sretan brak…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije