Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi s perilicom?

Stručnjak za perilice posuđa: "Ova pogreška u slaganju posuđa može uzrokovati probleme vašoj perilici"

Pixabay
23.02.2023.
u 09:30

Postoje mnoge stvari zbog kojih vaša perilica posuđa ne radi u potpunosti ispravno, ali stručnjaci za kućanske uređaje podijelili su ključne načine kako osigurati da vaše posuđe, nakon pranja, izgleda poput novog.

Perilica posuđa spas je za sve nas koji ne volimo prati posuđe, a još nam uz to uštedi i mnogo vremena. Umjesto da svaki komad ručno peremo i brišemo, samo sve stavimo u perilicu, odaberemo program pranja i naše posuđe biti će blistavo po završetku ciklusa. Stručnjaci za kućanske uređaje iz Beka, međutim, istaknuli su da je vrlo važno da svoju perilicu posuđa održavate čistom kako bi ispravno radila - a postoji i uobičajena pogreška pri slaganju koja može uzrokovati probleme vašem stroju, što znači da vaše stvari neće po završetku pranje izgledati onoliko blistavo koliko ste se nadali, prenosi Mirror.

Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

1/6

Predlažu dubinsko čišćenje perilice posuđa jednom svakih nekoliko mjeseci, no učestalost ovog čišćenja ovisit će o tome koliko se često perilica posuđa koristi. Jednako tako, vaša rutina čišćenja ovisit će o razini zaprljanosti posuđa i broju posuđa koje perete. Rekli su: „Redovitim čišćenjem vašeg stroja možete spriječiti stvaranje plijesni, kamenca, bakterija i neugodnih mirisa, osiguravajući savršeno i higijensko posuđe“.

Ako želite očistiti svoju perilicu, a ne znate odakle započeti, jednostavno blago vlažnom krpom obrišite vanjsku površinu i brtve vrata. Ako je želite dubinski očistiti, pokrenite unutarnje čišćenje ili intenzivni program bez posuđa unutra. Također je, važno osigurati da vaša perilica posuđa nije preopterećena jer to, zajedno s nepravilnim slaganjem, može uzrokovati loše rezultate pranja. A kako biste spriječili neugodne mirise, provjerite koristite li odgovarajući program pranja za razinu zaprljanosti posuđa i broj posuđa.

Kada ne koristite perilicu posuđa, stručnjaci preporučuju da ostavite vrata otvorena kako bi omogućili ulazak zraka u perilicu jer, ako su vrata zatvorena, bakterije će se razmnožavati zbog vlage. Također je važno redovito uklanjati kamenac kako biste osigurali da vaša perilica posuđa radi maksimalno učinkovito. Stručnjaci također preporučuju čišćenje filtera. Rekli su: „Redovito uklanjajte i čistite filtre u podnožju vaše perilice posuđa. Uz to, redovito uklanjajte i ispirite prskalice i očistite sve začepljene mlaznice“.

Muškarac otkrio trik za perilicu posuđa pa izazvao burnu raspravu: 'Ovo uopće nema smisla'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije