Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisno

Stručnjakinja otkrila mjesto na koje nikad ne biste trebali staviti vazu: Tako će dulje preživjeti!

Shutterstock
22.02.2023.
u 11:30

Na videu se može vidjeti kako reže stabljike pod dijagonalnim kutom kako bi omogućila bolje upijanje vode, a zatim slaže svoje ruže u vazu koju je oprala, napunila vodom i dodala biljnu hranu

Može biti teško održavati cvijeće svježim u kući, jer ponekad samo dolijevanje vode neće smanjiti problem, budući da ono prirodno slabi. No, jedna stručnjakinja za dom podijelila je kako cvijeću produžiti život još nekoliko dana, te kaže da briga o cvijeću počinje čim ga odlučite ponijeti kući. Stručnjakinja Elnaz Hamai na TikToku je podijelila svoje već isprobane savjete koji pomažu ružama da "duže ostanu svježe", piše Mirror

Milenijalci su jako loši u obavljanju kućanskih poslova: Zahod čiste jednom mjesečno!

1/6

- Evo nekoliko jednostavnih savjeta kako bi vaše ruže duže ostale svježe. Prvo odrežite svo lišće. To će spriječiti umiranje lišća i otpuštanje bakterija u vodu. Zatim odrežite stabljiku vrtnim škarama ili oštrim nožem - rekla je u videu.

 

@elnazhamai Valentine’s Day Easy Gift Idea! #vday #valentinesdaygiftideas #valentinesday2023 #diyvalentinesdaygift #giftideaonabudget #diyvalentinesdaygift #rose ♬ L O V E - Michael Bublé

Na videu se može vidjeti kako reže stabljike pod dijagonalnim kutom kako bi omogućila bolje upijanje vode, a zatim slaže svoje ruže u vazu koju je oprala, napunila vodom i dodala biljnu hranu. No, u ovom trenutku stručnjakinja otkriva što ne smijete činiti ako želite da cvjetovi ostanu svježi i to je stvar o kojej inače možda baš i ne razmišljate. Naime, ona tvrdi da bi postavljanje vašeg cvijeća na određeno mjesto u vaš u dom moglo biti najveći trik da vaše cvijeće ostane svježe. Prema tome, savjetovala je da cvijeće nikada ne stavljate pored zdjele s voćem.

Razlog za to je, dodaje ona, što će se cvjetovi brže pokvariti zbog plina u voću koji bi se mogao osloboditi u cvjetove, i neće pomoći u održavanju cvijeća svježeg. Voće ispušta nevidljivi plin bez mirisa koji se zove etilen, koji je štetan za cvijeće - ali što je najvažnije, bezopasan je za ljude i kućne ljubimce i ne treba ga miješati s etilen glikolom, koji je ključni sastojak antifriza i vrlo je toksičan.

Kao odgovor na ovaj savjet, mnogi korisnici su joj u komentarima zahvalili. 

Znanstvenici NASA-e: "Ovaj cvijet pomaže u borbi protiv plijesni, a iz zraka 'upija' prašinu i zračenje"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije