Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dr. Stuart Farrimond

Stručnjak: Mobiteli su danas najveći ubojice romantike, držite ih izvan spavaće sobe!

Shutterstock
05.02.2021.
u 23:32

Dr. Stuart Farrimond kaže da nas i sama prisutnost telefona čini manje empatičnima i manje brižnima, zbog čega smo gori i kao partneri, a preporučuje da el. uređaje navečer ostavimo van spavaće sobe

Autor znanstvenih i medicinskih istraživanja dr. Stuart Farrimond kaže da držanje mobitela u spavaćoj sobi ne ometa samo naš san i ritam spavanja, već negativno utječe i na seksualni život.

Farrimond kaže da nas zvuk poruke, poziva i raznih aplikacija ometa i kad toga nismo svjesni i onemogućava nam da se usredotočimo na seks i romantiku. 

- Mobitel u spavaćoj sobi je poput portala u vanjski svijet pun podražaja - kaže on i napominje da je zbog toga mobitel velika prijetnja seksualnom životu, pogotovo mlađim ljudima koji su najviše vezani uz tehnologiju.

Jedno je istraživanje tako pokazalo da jedna o pet osoba u dobi od 18 do 34 godine mobitel koristi i u spavaćoj sobi, a devet posto ispitanih priznalo je da se s njim imaju naviku koristiti čak i tijekom intimnih odnosa. 

Djeca Radost čitaju od korica do korica

1/6

- Nemoguće se s nekim istinski zbližiti dok nas tehnologija ometa - kaže Farrimond, te dodaje da kako za osjetiti pravu bliskost s drugom osobom moramo biti skroz opušteni.

Zato nas, smatra on, i sama prisutnost telefona čini manje empatičnima i manje brižnima, zbog čega smo gori i kao partneri. A lijek je, objasnio je, jednostavan - elektroničke uređaje navečer ostaviti u drugoj sobi.

Foto: Shutterstock

Uz to, dr. Farrimond parovima poručuje da je najbolje vrijeme za seks - ujutro prije doručka.

- A ako želite biti sretniji, više se seksajte - predložio je, jer seks jednom tjedno podiže životno zadovoljstvo koliko bi ga podigla značajnija povišica - tvrdi liječnik za The Sun.

Toliko je Lego kockica proizvedeno da, kada bi se podijelile ljudima na svijetu, svaka osoba bi ih imala 80

Toliko je Lego kockica proizvedeno da, kada bi se podijelile ljudima na svijetu, svaka osoba bi ih imala 80.

Toliko je Lego kockica proizvedeno da, kada bi se podijelile ljudima na svijetu, svaka osoba bi ih imala 80.

Objavljuje Večernji list u Četvrtak, 28. siječnja 2021.

Komentara 1

MA
Makava
09:45 06.02.2021.

Ne smeta! Ne smeta! Ne smeta! 😂 A ako ga izbacim iz sobe tko će me probudit u 5 na posao?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije