Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE SE IZVUKLA

Ako ovako držite mobitel u vožnji u Njemačkoj, očekuje vas novčana kazna

Mobitel
Ilustracija/ Igor Kralj/PIXSELL
21.01.2021.
u 16:07

'Zarobljavanje' mobitela nije neznatan potencijalni rizik jer postoji rizik od pada mobitela

Sud u Kölnu je odlučio da svatko tko vozi s mobitelom kojeg drži na uhu uz pomoć ramena, a ne ruke, svejedno mora očekivati novčanu kaznu, piše Fenix magazin.

Vozači se više ne mogu opravdavati da mobitel nisu držali u rukama. Naime, u sudskom procesu, fotografija snimljena tijekom mjerenja brzine pokazala je da vozačica drži mobitel između ramena i glave.

Tijekom suđenja priznala je da je razgovarala na telefon. Ali ona nije držala mobitel u rukama, a to je jedino što je bilo zabranjeno, tvrdila je. Ipak, lokalni sud ju je kaznio, protiv čega se branila u drugom stupnju.

Međutim, viši regionalni sud potvrdio je odluku. Prema mišljenju sudaca, “držanje” predmeta ne zahtijeva nužno upotrebu ruku.

'Zarobljavanje' mobitela nije neznatan potencijalni rizik jer postoji rizik od pada mobitela.

Da bi to spriječio, vozač se ne može u potpunosti koncentrirati na vožnju. To je također razlika u odnosu na razgovor u vozilu preko zvučnika.

Ključne riječi

Komentara 3

CL
cleanmaster
06:59 22.01.2021.

ona mora da je u dijaspori i clanska hdz iskaznica viri iz djepa....ali to.joj tamo ne prolazi.... tamo sud radi svoj posao

VI
Vito
08:33 21.01.2021.

Da proizvođači vozila nisu pohlepni mogli bi u vozilo ugraditi uređaj za ometanje telefonskog signala čim vozač pokrene motor vozila. Tako bi spriječili sve moguće i nemoguće nesreće nastale zbog razgovora u vožnji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije