Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski dan hamburgera

Stručnjaci kažu da cijelo vrijeme krivo jedemo hamburger i otkrivaju kako je pravilno

Shutterstock
28.05.2021.
u 09:30

Jeste li već upoznati s ovom metodom ili prvi put čujete za nju?

Danas se obilježava Međunarodni dan hamburgera - jednog od najomiljenijih jela već generacijama koje je jako teško pojesti uredno. Uglavnom dodaci koji idu uz meso ispadaju na sve strane, umak se slijeva niz zapešće i prsti su slijepljeni od topljenog sira. Ipak, ako je suditi po onome što tvrde stručnjaci, možda se to ipak ne bi trebalo događati? Čini se kako cijelo vrijeme pogrešno jedemo ovo ukusno jelo.

Simon Dukes, osnivač portala Burger Lad, podijelio je s publikom upute za pravilno jedenje hamburgera. Kako kaže, način na koji se hamburgeri poslužuju u restoranima isključivo je estetske prirode, a evo kako se treba jesti.

"Kruna (vrh peciva) deblja je od podnožja zbog čega biste, za bolji doživljaj jela, trebali hamburger okrenuti naopako prije nego što ga počnete jesti. Kruna će tada zadržati težinu kompletnog sadržaja i vjerojatnost da će vam se hamburger raspasti u rukama mnogo je manja. Pravi poznavatelji hamburgera uvijek bi ih trebali jesti naopako."

Istraživanje: Gotovo polovica milenijalaca ne vjeruje u Boga, a nije ih ni briga postoji li!

Javili su se i neki gurmani koji tvrde da bi najbolje bilo hamburger izrezati na komade čim vam dođe na stol, ali većina se ipak priklanja teoriji o naopakom jedenju, prenosi Daily Mail.

"Kad zagrizete hamburger, vaš jezik dotiče ga s donje strane, što znači da ćete bolje osjetiti okus svih dodataka u hamburgeru budete li ga jeli preokrenutog", tvrdi jedan od sudionika rasprave i dodaje: "Jedete li na ovaj način, jezik će doći u dodir s dodacima sekundu prije nego s tijestom, što je idealan redoslijed. Budući da pecivo za hamburger ima deblji vrh nego dno, svi oni fini sokovi upiti će se u vrh okrenete li ga naopačke."

U Japanu nude hamburger za koji treba izdvojiti čak 800 eura:

1/1
Ključne riječi

Komentara 1

PA
Pahor
09:58 28.05.2021.

Da sam jucer umro....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije