Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNOSTAVNO OBJAŠNJENJE

Stranci se pitaju: 'Zašto Hrvatska ima tako čudan oblik?'

Foto: Shuttershock
1/2
20.09.2019.
u 05:57

Lastavica ili zmaj? Na neobičan oblik teritorija Hrvatske njeni stanovnici često i zaboravljaju, ali strancima još budi znatiželju.

Jedan od korisnika društvene mreže Quora pitao je zna li netko zašto Hrvatska ima tako čudan oblik. Pomoći su mu pokušali mnogi pa je tako dobio različite odgovore.

Foto: Shutterstock

Dok su mu neki objašnjavali kako je za nesvakidašnji oblik teritorija kriva bogata i dramatična povijest koja je prepuna ratova, drugi su mu odgovorili kako to nije ni bitno jer je Hrvatska svejedno jedna od najljepših zemalja svijeta. Nekolicina je pisala kako se o Hrvatskoj zna premalo, a upravo su Hrvati razlog zbog kojeg nije došlo do potpune invazije Turaka u Europu. 

Zabavniju stranu ovog pitanja vidjeli su oni koji su napisali kako ih oblik Hrvatske podsjeća na zmaja ili pak lastavicu, a u komentarima se povela i kraća rasprava. Dok neki Hrvatsku vide kao umiljatu lastavicu, drugima mentalitet države više odgovara onom snažnog zmaja.

– Hrvatska je zemlja koja je evoluirala, a više se ne nalazi tamo gdje je bila originalno jer je dosta zemlje izgubljeno ili pak dobiveno kroz povijest – jedini je odgovor stigao od Hrvata koji je rekao da je objašnjenje poprilično jednostavno.

 

Na hrvatskim ulicama pokušali smo saznati prepoznaju li muškarci proizvode za žene:


 
Ključne riječi

Komentara 139

NE
Nemojtako
08:16 20.09.2019.

Zar ovakva pitanja nisu provokativna i podstječu na mržnju? Odgovor je svima jasan, a onaj tko odgovor javno kaže se proglašava fašistom.

DU
Deleted user
09:08 20.09.2019.

Vidite, ovo je naš problem. Stranci ubacaju nešto, a mi se međusobno svađamo.

MI
misoana
09:33 20.09.2019.

DA je bilo i malo pogleda u budućnost, moglo se bar malo ublažiti stvaranjem trećeg entiteta u BiH te bi se tako naslanjao na Hrvatsku i jedino jamstvo ostanak a i opstanaka Hrvata na tim prostorima. Ne mogu niti zamislitii da je Franjo Tuđman u Dejtonu pristao na savez sa krvnim neprijateljem i ušao u Federaciju BiH, a kako je tamo Hrvatim vidim i danas. Znači pored svoh što su nas podkusurivali i Hrvatski političari su dosta pridonijeli ovakvom obliku zemlje nam jedine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije