Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tri ključna faktora

Što je važno za dobru vezu? Znate li što vam partner najviše voli?

ljeto
Željko Lukunić/PIXSELL
01.09.2013.
u 11:38

Određeni faktori mogu utjecati da veza bude dobra i stabilna i zapravo nisu ništa senzacionalno, već sve ono čemu i sami težimo...

Znate li koje su vještine nužne da bi opstala kvalitetna veza bez obzira na probleme i različitost među partnerima? Istraživači sa American Institute for Behavioral Studies proveli su istraživanje na dvije tisuće osoba te otkrili da je na prvom mjestu - poznavanje partnera i njegovih navika i sposobnost da oboje vode normalan i stabilan život. Primjerice živite li s nekime trebali biste znati koja mu/joj je omiljena seksualna poza, pije li kavu sa šećerom i mlijekom i koji mu/joj je omiljeni sendvič...

Nadalje, u idealnoj vezi oba partnera znaju upravljati novcem, imaju posao na kojem nemaju većih problema te redovito održavaju formu i brinu o svom zdravlju, ali i zdravlju svog partnera, piše Womenshealth.

- Želite li nekome pomoći da raste kao osoba, morate ga razumijeti, znati što sanja, koji su mu strahovi i saznati što mu se događa u životu - kaže savjetnica za veze Diana Kirschner, autorica knjige 30 Days to Love: The Ultimate Relationship Turnaround Guide. Ostali faktori kao što su ljubav, seks, stres i sposobnost rješavanja sukoba nisu ni blizu otkrivali trenutno zadovoljstvo vezom.

Nedostaju li ove vještine jednom ili oba partnera, to može strašno loše utjecati na vezu.

- To može stvoriti osjećaj osobnog neuspjeha i vrlo nisko samopoštovanje, a što može izazvati osudu partnera i prezir, što je jedna od najgorih stvari za odnos - objašnjava Kirschner.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije