Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
buđenje pod morem

Kad je prvo što vidite nakon što se probudite morski pas koji vas gleda

Zanzobar,podvodna soba
Foto: Jesper Anhede
1/12
28.01.2014.
u 16:07

Buđenje ispod površine mora moguće je u podvnodnom hotelu u Zanzibaru. Cijena? Prava sitnica....

Zamislite da se probudite i prvo što ugledate jest nepregledno plavetnilo, a ususret vam ide velika bijela psina...

Ne može vam, naravno, ništa, jer je između vas i njega zid jednog od najposebnijih hotela na svijetu.

Riječ je o podvodnoj sobi koja je dio resorta Manta, a nalazi se u dalekom Zanzibaru. Iz sobe se pruža jedinstven pogled kroz prozore sa svih strana četverokutne prostorije koja se smjestila usred kristalnoplavog oceana.

Soba je opremljena luksuznim bračnim krevetom, a iznad površine nalazi se platforma na kojoj su smještene kupaonica i "terasa".

Ovakvo se zadovoljstvo, naravno, plaća suhim zlatom.

Tjedan dana odmora u ovom odmaralištu u paketu all inclusive stajat će vas oko 20 tisuća kuna za dvije osobe, a sobu pod morem platit ćete 1500 dolara za dvije osobe po danu! Odnosno, još oko 8500 kuna po danu!

Podvodna hotel-soba djelo je švedskog umjetnika Mikaela Genberga koji je u jezeru Mälaren u Švedskoj ostavio instalaciju "The Utter InnW". Bio je to hotel sa samo jednom sobom, podvodnom, koja je sadržavala dva kreveta i stol.

Genbergov je posebni hotel otvoren u ljeto 2000. godine, a radi i danas te se Genbergova ideja "preselila" i na zanzibarski otok Pembu u Indijskom oceanu.

Predivne prizore u zanzibaru snimio je fotograf Jesper Anhede.

>>U hotelsku sobu uskoro ćemo ulaziti pametnim telefonom?

>>VIDEO Jesu li ovo najneobičniji hoteli koje možete zamisliti?

Komentara 1

Avatar liquidsky
liquidsky
11:44 28.01.2014.

Ponovno vrlo edukativan sadržaj Večernjeg lista. Zanzibar i njemu bliske vode nalaze se dakle usred oceana čija je dubina 30tak metara. Hvala na novim spoznajama, redakcijo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije