Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki test kozmetike

Štedite na maskari i laku - uložite u ruž!

ruž
31.01.2010.
u 18:06

Jedina grana kojoj i u recesiji raste prodaja kozmetička je industrija. Stručnjaci su to pokušali opravdati željom žena da se “nagrade sitnim luksuzima”

Jedina grana kojoj i u recesiji raste prodaja kozmetička je industrija. Stručnjaci su to pokušali opravdati željom žena da se “nagrade sitnim luksuzima”. No, žene će reći da je tajna u tome što uvijek žele izgledati najbolje moguće, a kozmetički su preparati tu njihovi presudni saveznici.

Potaknuta time, poslije hrane, testu sam odlučila podvrgnuti kozmetičke proizvode koje u svojoj torbici ima svaka žena. Maskara, ruž, rumenilo i lak za nokte temelj su svakog izgleda pa sam se u moru make upa odlučila upravo za taj četverolist.

Maskara, najvažnija stavka na ovom popisu, i najveće je iznenađenje testa. Maybellinova je maskara, naime, totalno otkriće – genijalan omjer cijene i kvalitete. Inače, krećete li u nabavu maskare, svakako će vam pomoći stari trik. Četkicu naslonite uz oko, krenu li vam suze, zaboravite je, a u suprotnom ćete i uz najbolju maskaru izgledati kao članica grupe Alice in Chains. 

Osim kozmetičkih pomada iz domaćih parfumerija, testu sam podvrgla i make up proizvode kataloških kuća (Yves Rocher, Oriflame, Avon) i priznajem borba je bila prilično neizvjesna. Lakovi za nokte bili su najveći izazov, u tjedan dana šest novih nijansi i “marki”. Dizajnerski lakovi, poput Diora ili Chanela, mogu se pohvaliti kvalitetom, ali ipak im je cijena mrvicu previsoka jer za trećinu cijene tih lakova mogu se dobiti uistinu dobri lakovi. 

Ruževi i rumenila, pak, druga su priča – tu se tvrdnja “nisam dovoljno bogata da kupujem jeftine stvari” pokazala i te kako netočnom.

Skupa rumenila stapaju se s podlo-gom, imaju fine četkice i podižu izgled. S jeftinijima je kompliciranije, gruba su i zahtijevaju doradu (čitaj gubitak vremena). Isto je i s ruževima – ma koliko se ovi jeftiniji trudili biti sjajni, neki i prilično uspješno, svi imaju jedan nedostatak – dok ih nosite, osjećate ih na usnama! S druge pak strane, Diorov Adicct stavite i zaboravite na njega, sve dok se ne pogledate u zrcalo. 

Krećete li u nabavu make upa, od srca vam preporučujem, a mislila sam kako to nikada neću reći, da kupite jeftiniju maskaru, uložite u kvalitetno rumenilo, a za zavođenje ružem (koje dokazano pali) izbrojite dvjestotinjak kuna. Nećete zažaliti.

Ključne riječi

Komentara 2

RR
RRed
18:20 31.01.2010.

Da \'članica grupe Alice in Chains\' ?!!! Pametna moja novinarko, malo si pobrkala Alice Coopera (proguglaj pa nađi sliku) i Alice In Chains, koji nemaju veze s piturivanjem očiju u crno. Glupačo.

FI
Fieldhockey
22:10 03.02.2010.

Zakon o elektroničkim medijima: Članak 18. (1) U oglašavanju i teletrgovini nije dopušteno koristiti tehnike djelovanja na podsvijest. (2) Nije dopušteno prikriveno i prijevarno oglašavanje i teletrgovina. Za ovakvo oglašavanje i teletrgovinu odgovaraju naručitelj i nakladnik. (3) Prijevarno oglašavanje jeje je svako oglašavanje koje na bilo koji način zavarava ili vjerojatno zavarava osobe kojima je upućeno ili koje su ga primile, a po osnovi svoje prijevarne prirode može utjecati na njihovo ekonomsko ponašanje ili koje, iz navedenih razloga, povrijeđuje ili vjerojatno povrijeđuje konkurenciju. (4) Prikriveno oglašavanje je predstavljanje riječima ili slikom robe, usluga, imena, zaštitnog znaka ili djelatnosti proiz vođača robe ili usluga u programskim sadržajima, kada je takvo predstavljanje namijenjeno oglašavanju, a može zavesti javnost u pogledu njihove prirode. (5) U slučaju prikrivenog i prijevarnog oglašavanja predmnijeva se da je ono učinjeno s namjerom, ako je učinjeno uz novčanu ili drugu naknadu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije