Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjeti

Stalno ste na dijetama, a kilogrami tvrdoglavo ostaju? Doznajte što radite krivo

Mršavljenje
Getty Images
04.03.2019.
u 07:00

Preskakanje obroka nikako nije dobar plan za gubitak kilograma. No, žene su te koje češće rade upravo to smatrajući da će tako brže mršavjeti.

Mršavljenje nije nimalo lagan put. Žene su češće te koje pokušavaju izgubiti nakupljene masnoće, no na tom putu često rade pogreške kojih nisu ni svjesne. Događa se stoga da se teško izgubljeni kilogrami brzo vrate. 

Preskakanje obroka

Preskakanje obroka nikako nije dobar plan za gubitak kilograma. No, žene su te koje češće rade upravo to smatrajući da će tako brže mršavjeti. Istina je sasvim suprotna, na ovakav način usporavate metabolizam i za taj jedan ili dva obroka koliko ih imate u danu,pojest ćete puno više nego da rasporedite pet obroka kroz dan. 

Ne spavate dovoljno

Vjerovali ili ne, ako ne spavate kvalitetno tijekom noći, što znači oko 7-8 sati sna, lakše ćete nakupljati neželjene kilograme. Lošim snom remetite REM ciklus što utječe na metabolizam i imate osjećaj gladi čak i kada niste gladni. Bavite se tjelovježbom i spavajte dovoljno za lakši gubitak kilograma.

Dijeta sokovima

Smoothieji i dijeta sokovima posljednjih je godina pravi hit. No, nemojte upasti u tu zamku. Može izgledati cool i jednostavno, ali na ovaj način namirnice gube nutrijente, vitamine i antioksidanse koji su potrebni vašem tijelu. Konzumirajte ih sirove radije nego da ih cijedite ili meljete. 

Pogledajte i video Savjeti za jednostavnije čišćenje

 

Komentara 4

VO
vorda400
07:50 04.03.2019.

Tko piše ove gluposti?ni riječi o smanjenju unosa šećera u organizam ili nekog pokušaja kretanja ne mora biti teretana nekome je šetanje dosta da se organizam pokrene i počne trošiti višak masti uz naravno ograničeni unos ugljikohidrata koji su glavni krivac za debljinu

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
09:37 04.03.2019.

Manje ugljikohidrata, više proteina, utezi i traka za trčanje, za 6 mjeseci i linija i mišići !

MO
modovisisajteMaraschino
09:29 04.03.2019.

ja sam zbog bolesti, operacija i mirovanja kao za posljedicu toga dobila 20 kg... u zadnjih 5 godina skinula sam ih bez dijeta i bez puno aktivnosti jer teško hodam... kako? lagani obroci, izbjegavam šećer, kruh, kolače, sol, začinjenu hranu, večera mi je lagano voće, tj. zadnji solidni obrok mi je oko 5 popodne i nakon toga ništa osim voća i čaja bez šećera... kao slavonka volim domaću hranu i ona je veliki dio moje ishrane. kile idu polako dolje bez puno truda. ne razumijem one koji koriste razne dijete i žele kile skinuti u mjesec dana... samo opterećuju organizam i najčešće kile se vrate nakon prestanka dijete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije