Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rad od kuće

Specifična zanimanja dopuštaju rad od kuće, a štedi se na vremenu

Posao
PIXSELL
21.04.2011.
u 15:23

'‘Dva u jedan'’ – stan i ured Riječanki Liljani pokazali su se dobrim rješenjem i investicijom

Mlada i uspješna riječka poduzetnica Liljana Ivetac svoj je dom pretvorila u ured iz, kaže, praktičnih razloga. Osim što bi joj plaćanje komercijalnog prostora bilo dodatni trošak, vlasnica PR agencije Drugo mjesto i “mama” najveće sjevernojadranske regate Fiumanke odlučila se za – dva u jedan. 

– Kreativnost koja, barem je to kod mene slučaj, dolazi u valovima, mogu odmah prebaciti u konkretan projekt; poslati mailove, skicirati, telefonirati ili pozvati suradnike na konzultaciju – objašnjava Ljiljana. Kupnja stana i poslovnog prostora u njezinu slučaju, kaže, nije dolazila u obzir pa je napravila kompromis i prizemnicu s vrtom preuredila u stan s manje osobnih detalja, a više poslovnog prostora. 

I dizajnerica nakita Ana Čavić voli raditi kod kuće. 

– Uredila sam atelje nedaleko od stana pa većinu stvari radim ondje jer imam malu djevojčicu koja bi rado “pomagala”, što mi se baš ne čini privlačnom idejom. No, do njezina rođenja radila sam od kuće. Upravo su djeca, kažu istraživači sveučilišta Brown, najveća prepreka u uspješnom obavljanju posla od kuće. Oni također napominju da je rad od kuće manje stresan i omogućava raspolaganje vremenom, ali ima i negativnih strana, a najveća je, kažu, to što više ne postoji oaza za bijeg od posla.

Kreativnost cvate, a štedite vrijeme i novac

  • Ujutro nemate šanse zakasniti u ured, a možete telefonirati i piti kavu u pidžami i papučama
  • Ne morate misliti o radnom vremenu i možete raditi onoliko koliko ste se taj dan kreativno osjećali
  • Posla se možete prihvatiti kada god zaželite, a kada vam to obveze dopuste možete uzeti i dulju stanku te skuhati ručak ili otići po dijete u školu 
  • Dio troškova režija kućanstva prebija se s troškovima ureda pa možete uštedjeti na struji, vodi, internetu, telefonu...

Mirisu luka i juhice nije mjesto u uredu

  • Ne možete si dopustiti da hodate u trenirci ili neuređeni jer uvijek netko od klijenata može naići  
  • Dom više nije samo dom, a ni običan ured jer se često pretvara u mjesto za poslovne sastanke 
  • Mora biti pospremljen i uređen bez previše osobnih detalja jer to kvari dojam poslovnosti 
  • Vrlo je nezgodno da ukućani prolaze u pidžami dok razgovarate s klijentima ili da se iz kuhinje širi miris luka ili juhe 
  • Važno je da posao, promet i parkiranje ne smetaju susjedima
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije