Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Spavate sa psom u krevetu? Stručnjaci tvrde da to poboljšava kvalitetu sna, evo kako

shutterstock
15.12.2020.
u 07:00

Istraživanje je provedeno među 962 žene u Americi o njihovim navikama spavanja, a pokazalo se da je 57 posto žena dijelilo krevet s drugom osobom, 55 posto sa psom te 31 posto s mačkom.

Kada se radi o vlasnicima kućnih ljubimaca, mnogi imaju određena pravila o tome gdje njihovi ljubimci smiju biti te kako se moraju ponašati u njihovom kućanstvu. Primjerice, mnogim kućnim ljubimcima je zabranjen pristup spavaćim sobama. Međutim, novo istraživanje natjerat će vas da preispitate svoj stav o tom pravilu, prenosi Mirror.

Prema istraživanju objavljenom 2018. godine koje je provela grupa istraživača sa sveučilišta Canisius u New Yorku, spavanje u istom krevetu sa psom zapravo je pozitivna stvar i može vam pomoći da se bolje naspavate.

Doznajte kojeg biste kućnog ljubimca trebali imati prema svom horoskopskom znaku:

1/2

Istraživanje je ispitalo 962 žene u Americi o njihovim navikama spavanja, a pokazalo se da je 57 posto žena dijelilo krevet s drugom osobom, 55 posto sa psom te 31 posto s mačkom. Također je utvrđeno da oni koji spavaju sa psima imaju kvalitetniji san od ostalih, jer se obrasci spavanja pasa usko podudaraju s našim. Istraživanje je pokazalo da će oni ranije zaspati, ali i ranije se probuditi nego ostali.

- U usporedbi s ljudskim partnerima, psi koji su spavali u vlasnikovom krevetu manje remete san i bili su povezani s jačim osjećajima ugode i sigurnosti - objasnili su istraživači.

Izvrsne vijesti za vlasnike pasa, ali ne i za one s mačkama. Otkrića su pokazala da mačke jednako remete san kao i drugi ljudi. Također je utvrđeno da su mačke povezane sa slabijim osjećajem ugode i sigurnosti nego psi.

Tko namjerava okititi bor ranije? Uz ovaj trik lampice vam se više nikada neće zapetljati, a i izgledat će bolje:

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
08:43 15.12.2020.

Da li sada muškarci trebaju spavati sa kučkama? Recimo njih 57%? Ili s kozama? Ne, dovoditi životinju u svoj krevet umjesto ljudske osobe za mene je neprirodno, nije higijenski i nije dobro za obitelj. Znam ženske osobe koje dovode psese u svoje krevete, meni je to u nekoj mjeri odvratno. I ovdje redom negativno komentiraju muškarci. Bilo bi dobro čuti konzervativne katoličke žene u Hrvatskoj zašto dovode pse u svoje krevete, baš me zanima o čemu se radi i koji su to stvarni razlozi.

RE
reborn
08:31 15.12.2020.

A zašto istraživanje nije provedeno među muškarcima, nego samo među ženskom populacijom? Ili možda jeste, ali rezultati nisu tako "zanimljivi"?!? Kamo ide ovaj svijet...

MO
montello
18:02 15.12.2020.

ne zivotinje nisu za krevet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije