Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suprotno vjerovanju

"Skinite" kilograme brže, rezultati će biti trajniji

Dijeta
Arhiv VL-a
08.05.2010.
u 18:07

Suprotno prijašnjem vjerovanju žene koje brže gube kilograme duže zadrže liniju.

Iako su vam uvijek govorili da kilograme treba gubiti polagano kako biste ostvarili najbolje i dugoročne rezultate, nova istraživanja pokazuju da suprotno. Čini se da je najbolje kilograme izgubiti što brže, pa će se vaša dijeta više isplatiti dugoročno, odnosno zadržat ćete liniju. Znanstvenici sa Sveučilišta na Floridi tvrde da su žene koje su kilograme gubile brže (0,68 kilograma tjedno), izgubile više i dugoročno zadržale postignutu liniju nego žene koje su polako gubile kilograme (0,23 kilograma tjedno).

- Čini se da ako krenete s oštrom dijetom to se dugoročno isplati više nego da pravite male promjene u ponašanju - kaže Lisa Nackers, voditeljica istraživanja.
Žene koje su brže gubile kilograma, naime, više su pazile na prehranu i unosile manje kalorija nego one koje su sporije gubile kilograme.

Ključne riječi

Komentara 2

MI
mica1111
07:35 09.05.2010.

...gluposti,vjerojatno je već blizu ljeto,pa za ove koje su zakasnile da ih ne ubijete u pojam...

Z2
znatiželjna_2
13:29 10.05.2010.

a zašto se uvijek koriste u člancima neka glupa američka istraživanja? pa ameri u svemu izvrču stvari! ova njihova zadnja teorija o gubitku kilograma ne stoji jer oni su još uvijek najdeblja nacija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije