Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kratki film

Satira Romana Polanskog: Psihijatar i pacijentica nose Pradu

Prada (1)
Foto: Arhiva VL
1/3
22.05.2012.
u 14:25

Film Terapija, snimljen u Parizu, priča je o razmaženoj bogatašici, njezinu psihijatru i jednom prekrasnom Pradinu kaputu

Pradin kratki film "A Therapy" (Terapija), koji je svjetsku premijeru imao u utoraki na filmskom festivalu u Cannesu, prava je mala modna poslastica.

Četverominutni uradak djelo je Romana Polanskog, a u Cannesu je dobio gromoglasan pljesak. Njegove zvijezde, Helena Bonham Carter i Ben Kingsley od glave do pete odjeveni su u Pradine kreacije, a Helena glumi razmaženu bogatašicu na terapiji kod psihijatra Kingsleyja. No Benu njezina priča postaje sve dosadnija, a kaput koji je ostavila na ulazu sve privlačniji...

Snimljen je prije nekoliko mjeseci u Parizu, a Cannes je postao zainteresiran nakon što ga je Polanski poslao direktoru festivala.

– Kad su me pitali bih li snimio kratak film za Pradu, mislio sam da mi neće dopustiti da budem ono što jesam, no na kraju sam dobio beskonačnu slobodu i priliku da radim s omiljenim mi ljudima i dobro se zabavim – rekao je Polanski.

– Prilika za razmišljanje o modnom svijetu i onome što on predstavlja danas te stereotipima koji ga prate fascinantna je i pomalo me uzrujala, no te je stvari nemoguće ignorirati. Drago mi je vidjeti da postoje mjesta u kojima je ironija još uvijek dobrodošla i Prada je zasigurno jedna od njih – dodao je poznati redatelj.

Film možete pogledati ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije