Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Schön Blick, Vetovo

Šaran pliva ispred kuće, a onda se seli na tavicu

Turistička patrola - Kutjevo
Foto: Srđan Hebar
1/3
29.11.2018.
u 14:23

Cijene su pristupačne – porcija šarana s prilogom 60 kuna, a ista je cijena i za odrezak Barun Trenk – punjen kulenom i ajvarom

Lijep pogled. Schön Blick. U kraju u kojem se sve vrti oko vina, ovdje se priča vrti oko šarana i somova. U Vetovu, mjestu nedaleko od Kutjeva, vlasnica ribljeg restorana kaže:

– Već sa sedam godina naučila sam miksati gostima gemište i bambuse za ovim šankom. To prvo naučiš – kaže Anita Marić Miličević (37). Riba je ovdje na deset metara od stola. U tri bazena plivaju somovi i šarani.

– Kao na moru, gosti sjede pokraj jezera iz kojih je riba koju jedu. Mnogi ni ne vjeruju da je riječ o šaranu koji je do maloprije ovdje plivao. A naše ih kuharice zaista vade iz bazena neposredno prije nego što idu na tavicu. Ili u pećnicu – kažu domaćini.

Foto: Srđan Hebar

Tko želi jesti šarana, upravo je sad najbolje doba. Sad je najukusniji.

– Šaran voli zimu. Voli hladnu vodu. I sad je to vrijeme. Gosti nam i dolaze zbog šarana na rašljama, fiš-paprikaša i pijanog šarana.

Pijani šaran jelo je koje se priprema tako da se šaran “napije” graševine, a zatim ide na tavu, a potom i u pećnicu.

Foto: Srđan Hebar

Đurđa, kuharica koja ovdje radi 25 godina, jednom je zbog šarana završila u jezeru.

– Bježao je, ali nije mi pobjegao...

Mjesto u kojem je idila, u kućicama na jezeru se može i prespavati, a hrana je vrlo pristupačna. Za jednu osobu, večera stoji 73 kune.

OCJENA

Izbor i kvaliteta jela 
(do 50 bodova):

47 boda


Izbor i ponuda pića 
(do 15 bodova):

13 bodova


Posluga i ljubaznost 
(do 10 bodova):

9 bodova


Dojmovi i prostor
(do 20 bodova):

15 bodova


ukupnost ponude
(do 5 bodova):

4 boda



UKUPNO

88 bodova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije