Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mnogo je načina

Samo za žene: Naučite kako pokrenuti uspavani libido

murat (1)
Nova TV
23.05.2012.
u 10:25

Dobra je vijest da postoje mnoge stvari koje možete probati kako biste pronašli način na koji ćete vratiti svoj libido...

Čest je problem današnjih žena i smanjen libido zbog čega trpi njihov seksualni život. Mnogi su razlozi za to, piše psihologinja Jane Greer i navodi neke od problema koji vam mogu naštetiti i sniziti libido:

- borba s depresijom, stresom, umorom i iscrpljenošću ili odgovornostima

- bolest ili briga o članu obitelji koji se bori s nekom bolešću

- fizičke ili hormonalne promjene.

Greer navodi da tu spadaju i emocionalni problemi koji pridonose osjećaju isključenosti iz vlastitog ljubavnog života ili udaljenosti od seksualnog partnera. Ako se osjećate ljutitima, odbačenima ili necijenjenima ili ste pak uzrujani jer vas partner ne sluša, bilo koja od tih negativnih emocija može se odraziti na vas i vaše ponašanje.

Problemi se ne moraju nužno odnositi na probleme koje imate s partnerom, već one koje imate sami sa sobom. Kako se osjećate, kako izgledate, jeste li debeli ili mršavi ili koliko se atraktivno osjećate – sve te spoznaje utječu na samopoštovanje, piše Greer za Galtime.

Evo nekoliko prijedloga kako podići svoj libido:

1. Posjetite liječnika. Provjerite stanje svog organizma. Možda upotreba lubrikanata začini i oživi vaš seksualni život

2. Razmišljajte. Ako se osjećate neprivlačno, razmislite što napraviti za sebe kako biste dobili više samopouzdanja. Upišite se u teretanu, otiđite na manikuru, odredite si dijetu. Svaki pozitivan osjećaj pridonijet će povećanju energije i osjećaju zadovoljstva.

3. Razgovarajte s partnerom. Ako smatrate da se događa nešto neobično između vas i vašeg partnera, vrijeme je za razgovor. Izrazite svoje osjećaje i potrebe – direktno. Ako je ono što tražite više ljubavi, kažite to svom suprugu. Razgovarajte s njim i ako ste uzrujani kako biste se što prije riješili nakupljenih frustracija.

4. Probajte nešto novo. Kažite partneru kako biste željeli probati nešto novo i kako će to biti vrlo uzbudljivo za oboje. A podignuti libido možete i nekom erotskom maštarijom koja vas može pokrenuti.

Ključne riječi

Komentara 1

KU
kupatilo
19:01 13.05.2016.

Primjenom tehnike cvrsto pa njezno pa lagano pa jako ima partnera da probudite bilo kojeg.Bitnaje tenika i ravnotza pokreta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije