Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobra vijest

Sa 33 ploče mliječne čokolade na dan do zdravlja

'Cokolada02_nnn_ziv_201211'
''
12.03.2012.
u 12:22

Vijest koju ljubitelji čokolade oduvijek priželjkuju čuti objavljena je u Huffington Postu – tamna čokolada odlična je za zdravlje

Vijest koju ljubitelji čokolade oduvijek priželjkuju čuti objavljena je u Huffington Postu – tamna čokolada odlična je za zdravlje, no samo kada se konzumira u velikim količinama. Prema najnovijem istraživanju, naime, utvrđeno je kako konzumacija kakaovca može popraviti vid, ali i pospješiti funkcije mozga. No ono što zabrinjava jest da bi za takav učinak trebalo pojesti osam do devet pločica tamne čokolade na dan, odnosno čak 33 ploče mliječne čokolade.

Istraživanje pak britanskih znanstvenika pokazalo je da čokolada regulira krvotok, inzulin, pa čak i da štiti od nekih bolesti, zbog čega je svrstavaju u “superhranu” kojoj pripadaju mnoge ljekovite namirnice.

Ključne riječi

Komentara 3

LI
liliZG
12:34 12.03.2012.

Odlično, konačno mogu opravdati svu onu pojedenu čokoladu........

AN
AnaB1982
12:42 12.03.2012.

kakve ploče? velike, male, srednje? dajte vi nama rađe gramažu, a ne ploče

VE
Vexans
20:40 12.03.2012.

Može bilo koja čokolada s više od 40% kakaovca u količini do 3 dkg na dan(24 h).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije