Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA

Rovinj - plavi biser Jadrana

Rovinj
Foto: Maistra.hr
1/3
06.03.2010.
u 09:36

Rovinj, „plavi biser Jadrana“, jedan je od najživopisnijih sredozemnih gradova. Stari grad, nekada dio venecijanskog carstva preko 500 godina, smješten je visoko na poluotoku.

Zahvaljujući mediteranskoj klimi, arhipelagu od 22 otočića, vrijednim i zaštićeni objektima prirode kao što su Limski kanal i dio Limske drage, park šuma “Punta Corrente”, močvara Palud, Romualdova pećina na južnoj strani Limskog kanala i kamenolom "Cave di Monfiorenzo" te prije svega zahvaljujući romantičnim i pitoresknim fasadama starogradske jezgre, Rovinj predstavlja jedinstveno odredište Istarskog poluotoka. I dok gradom dominira toranj crkve svete Eufemije, šetnja uskim ulicama vraća nas nekoliko stotina godina unazad.

Šetnja gradom
Stari grad smješten je visoko na poluotoku, okružen venecijanskim kućama natkrivenima krovovima od terakote te okrunjen crkvom Sv. Eufemije iz 18.stoljeća čiji zvonik dominira siluetom Rovinja.Stare kamene uličice u Starom gradu pozivaju posjetitelje na šetnju i istraživanje živopisnih galerija i dućana, ispunjenih lokalnim umjetninama i rukotvorinama. Na otvorenoj tržnici posjetitelji će naći svježe namirnice poput šparoga, maslina, rajčica, začinskog i ljekovitog bilja, smokava i sira. Talijanski utjecaj ovdje je mnogo jači nego bilo gdje u Hrvatskoj, a glavni trg okružen je živahnim kafićima i restoranima koji se protežu sve do šarmantne luke prepune jedrilica i ribarskih brodica.
U Rovinju vam ne može biti dosadno. Osim što okolica nudi mnoštvo mogućnosti za aktivan odmor, događanja u gradu uvijek privlače pozornost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije