Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nos, znanje...

Rovinj: Nadmetanje sommeliera za laskavu titulu najboljega

somelier
Duško Marušić Čiči /PIXSSEL
21.10.2011.
u 15:28

Najbolji sommelier, kao lani Klaudio Jurčić u Čileu, branit će boje Hrvatske na svjetskom natjecanju ponajboljih sommeliera.

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba u Rovinju u hotelu Lone 24. i 25. listopada održat će se 15. prvenstvo sommeliera Hrvatske. Prijavljeno je 26 natjecatelja, a u finalnom dijelu nastupit će trojica najboljih. Pokazat će umijeće u otvaranju pjenušca, prepoznavanju vina, ispravljanju vinske karte, rastakanju magnuma, posluživanju cigara uz meni...

Trojica finalista, prema rezultatima iz četvrtfinala i polufinala pred publikom će pokazati i umijeće rastakanja magnuma, posluživanju cigara i ophođenju s gostima.

– Ovo je petnaesta godina da Hrvatski sommelier klub organizira prvenstvo na kojem vještine pokazuju ponajbolji sommelieri. Osim natjecanja ovo je prilika za formiranje generacija stručnjaka koji se dokazuju svakodnevnim radom. Iako je i pred HSK i pred hrvatskim sommelierima još dug razvojni put, vjerujem da standardom koji promičemo možemo stajati rame uz rame sa svjetskim kolegama – najavio je Veljko Ostojić, predsjednik HSK.

Četvrtfinalna natjecanja održat će se u dizajn-hotelu Lone u ponedjeljak, a za utorak su najavljeni polufinale i finale. Prošlogodišnji naslov najboljeg sommeliera osvojio je Klaudio Jurčić iz Rijeke, drugoplasirani je bio Filip Savić iz Pule, dok na tronu treće najbolje sjedi žena – Alena Bročilović iz Ližnjana.

– Interes za sudjelovanje u tečajevima HSK, pa tako i u samom natjecanju, iz godine u godinu je sve veći. Vjerujem da znanjem koje prenosimo na svoje članove sudjelujemo u razvoju vinske scene u Hrvatskoj – objašnjava voditelj edukacije Sandi Paris. 

 Najbolji sommelier, kao lani Klaudio Jurčić u Čileu, branit će boje Hrvatske na svjetskom natjecanju sommeliera.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije