Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakva ideja

Rolada od palente punjena sirom i gljivama

rolada
Foto: Željko Hladika/Pixell
26.03.2014.
u 15:00

Ovo je jedna od ideja kako mođžete napraviti roladu, a napunite je gljivama i sirom. U slast!

Sastojci: vezica majčine dušice, kadulje i peršina, 2 režnja češnjaka, čaša ulja, 500 g svježih vrganja i lisičarki, sol, papar, ½ čaše bijelog vina, 400 g topljenog sira, 500 g palente,

Priprema: Usitnite vezicu majčine dušice, kadulje i režanj češnjaka, pomiješajte u loncu s pola čaše ulja i kratko zagrijte na tihoj vatri. Gljive narežite na sitne kriške. Usitnite režanj češnjaka sa šakom peršina. Zagrijte tri žlice ulja na tavi, dodajte gljive i popržite na ulju. Smanjite temperaturu, dodajte začine i češnjak i peršin. Nakon 3 min prelijte s pola čaše vina i ostavite kuhati dok voda ne ispari, a potom sklonite s vatre da se ohladi. Izrezani topljeni sir pomiješajte s gljivama. Skuhajte 0,5 kg palente. Ulijte ju na dvostruki papir za pečenje i zagladite na oko cm debljine. Preko nje rasporedite smjesu od gljiva i sira, zamotajte roladu pomoću papira za pečenje.

Roladu pecite 10 minuta na 200 stupnjeva.

>>Ovakvo spremljenu ribu će svatko rado kušati

>>A zašto ne biste gulaš pripremili sasvim drukčije?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije