Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
može se

Riješiti se 'neprijatelja broj 1' i ispeglati bore bez skalpela? Evo kako...

ruke
Foto: Thinkstock
1/2
29.01.2016.
u 11:37

Glavni sastojak dermalnih filera jest hijaluronska kiselina kojom se nadomješta hijaluronska kiselina koju je tijelo prethodno izgubilo.

Ostati mlad, vječna je želja svih koji brinu o svome izgledu. Prvi znakovi starenja pojavljuju se oko očiju gdje ''neprijatelj broj 1'' mladolikog izgleda – bore, najviše dolaze do izražaja.

Starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost. Kao posljedica toga, a uslijed gravitacijske sile i konstantne upotrebe mišića, stvaraju se bore, lice gubi na volumenu i umorna koža se objesi i klone. Ako želite licu vratiti izgubljenu mladost, onda je tretman dermalnim filerima jedno od rješenja.

Glavni sastojak dermalnih filera jest hijaluronska kiselina kojom se nadomješta hijalouronska kiselina koju je tijelo prethodno izgubilo.

Fileri se u obliku gela injektiraju kroz vrlo tanku iglu, nakon čega slijedi blaga masaža kako bi se osigurala glatka površina, a rezultati su trenutačni.

Foto: PR FOTO

– Ta se hijaluronska kiselina veže za vodu i integrira s okolnim kolagenom vraćajući licu mladolik izgled. Najpopularniji zahvat dermalnim filerima je punjenje bora od nosa do kutova usana. To je brz i bezbolan zahvat bez nuspojava i možemo ga nazvati instantnim nekirurškim liftingom. Hijaluronski dermalni fileri, kao što je Restylane, vraćaju volumen licu. S pomoću tanke igle, u zahvatu koji traje samo pet do deset minuta, vraća se volumen obrazima koji su izgubili jedrinu, nestaju podočnjaci, a usnice poprimaju oblik i sočnost kao u dvadesetima, objasnio je postupak dr. Nikola Milojević iz Poliklinike Milojević, kojeg prati glas liječnika s najlakšom rukom prilikom aplikacija dermalnih filera.

Trajanje rezultata varira od pacijenata do pacijenata, ali učinak tretmana kreće se u rasponu do 12 do 18 mjeseci, dodaje Milojević i naglašava kako je iskustvo pokazalo da učinak traje dulje ako se tretmani redovito ponavljaju.

>>Voda održava kožu lica mladom, ne kreme protiv starenja

>>Što se događa s licem u 20-im, 30-im i 40-im godinama? Pogledajte promjene...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije