Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljac!

Recept za najbolju paštetu od tune dala nam je Gladuša, a naš vam je savjet – odmah poduplajte količine!

Zrinka Zekulić/Gladuša
22.08.2022.
u 08:16

Tko ne voli paštetu od tune?! Dovoljno je konzerviranoj tuni dodati samo 2-3 sastojka i već ste dobili ukusnu paštetu, a po receptu najveće gladuše među gastroblogerima, Zrinke Zekulić, dobit ćete raskošan namaz koji možete poslužiti u bezbroj različitih prigoda.

Nije svjedno na što ćete namazati svoju omiljenu paštetu, Zrinka na svom blogu "Gladuša" predlaže da to budu popularni indijski chapati, a možete je poslužiti i uz ove ukusne grisine.

Foto: Zrinka Zekulić/Gladuša

Pašteta od tune

Sastojci:

2 konzerve tunjevine (oko 200 g ocjeđene tune)

100 g kuhanog slanutka

10 manjih ili 5 većih naribanih kiselih krastavaca

1 naribana manja glavica luka ili pola one srednje veličine (opcija)

20 g maslaca

sok od 1/2 limuna (postupno dodavati)

1 žlica senfa

5 komada slanih inćuna

papar

sol (ako nema inćuna)

Foto: Zrinka Zekulić/Gladuša

Postupak:

Sve sastojke stavite u multipraktik i izblendajte do željene konzistencije. Limunov sok postupno dodajte, stalno isprobavajući razinu kiselosti, kako vam ne bi bilo previše kiselo. Ovisno o vašem ukusu, zbog kiselih krastavaca možda vam limunov neće biti potreban.

Foto: Zrinka Zekulić/Gladuša

Chapati 

Sastojci:

160 g pirovog brašna

prstohvat soli

100 ml vode

Foto: Zrinka Zekulić/Gladuša

Priprema:

Brašnu dodajte vodu i ulje pa umijesite glatko, elastično tijesto. Prekrijte ga krpom i pustite da odleži oko 1 sat. Tijesto podijelite u kuglice i razvaljajte ih na izdašno pobrašnjenoj površini. Dobivene pogačice pecite na tavi na srednje jakoj vatri, po želji tavu možete premazati uljem. Kad se na površini pojave mjehurići, chapati je gotov! Da bi bio još ukusniji uhvatite svaku pogačicu hvataljkom i kratko ih pecite na otvorenom plamenu da se napuhnu.

Foto: Zrinka Zekulić/Gladuša

   

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije