Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domino-efekt

Razvod se kao zarazna bolest može širiti među prijateljima

partneri
Photos.com
09.07.2010.
u 16:28

Istraživači su ovaj domino-efekt objasnili činjenicom da razvod prijatelja potiče parove u istom društvu na propitivanje svoje veze.

Razvod može biti zarazan, može se proširiti kao bolest u obitelji, u poslovnom okruženju, ali i među prijateljima, smatraju znanstvenici. To znači da se, ako se vaš prijatelj ili kolega s posla razvede, mogućnost da se i vi razvedete povećava čak 75 posto.

Istraživači su ovaj domino-efekt objasnili činjenicom da razvod prijatelja potiče parove u istom društvu na propitivanje svoje veze, odnosno braka, prenosi Daily Mail. Ova otkrića dolaze iz studije provedene na više od 12 tisuća Amerikanaca u razdoblju od 1948. do danas.

– Namjera neke osobe da se razvede ne ovisi samo o tome je li njezin prijatelj razveden, već i o tome je li prijateljev prijatelj razveden. Sudionici u tome imaju 75 posto veće šanse da se razvedu. Učinak razvoda prijateljeva prijatelja pak utječe čak 33 posto na vlastiti razvod – objašnjava dr. Rose McDermott sa Sveučilišta Brown na Rhode Islandu.

No i razvodi u obitelji povećavaju mogućnosti za novi razvod. Isto tako, poznavanje mnogo razvedenih ljudi može biti loše za brak jer, što više razvedenih poznajete, to je riskantniji i vaš brak, napominju znanstvenici.

Ključne riječi

Komentara 3

PR
propalismoFranjoskroz
16:48 09.07.2010.

postoje neka istraživanja da je i glupost zarazna.Navodno su vršena u Hrvatskom saboru...

AH
alkemicar_hr
18:08 11.07.2010.

Ja sam se ljepo razveo i sada mi je FANTASTIČNO da sam znao da će mi biti ovako dobro napravio bi to još prije par godina.Fuck brak i spavanje s jednom ženom a bome i skrivanje druge.Ovako spavam s kim me volja,vračam se kada me volja i kakav god ma milina živa.Otvorim oći u 12h poslje programa od par dana kad ono nema žuganja RAJ čovjeće RAJ,to ni jedan novac ne može platiti.

RO
rogi05
23:25 24.07.2010.

glupost JE zarazna pa vidi se po svim planovima , obečanjima i odrađenom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije