Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanost

Najmlađi psići iz Černobila nisu radioaktivni i mogu se udomiti

dogsofchernobyl
22.08.2019.
u 12:43

Nuklearna elektrana je 1986. godine iza sebe ostavila samo prazan prostor i uništenu prirodu, ali i napuštene životinje.

Iako na tom području nema života, turisti u posljednje vrijeme sve više odlaze na popularnu lokaciju, a psi i mačke koji tamo žive su konačno zbrinuti i spremni za udomljavanje, piše Business Insider. 

Za vrijeme evakuacije ljudi su morali ubiti sve životinje koje su tamo živjele zbog straha od radioaktivnosti, ali ipak nije bilo moguće ubiti baš sve životinje na tom području pa tako i danas tamo živi oko 300 napuštenih pasa. Nemaju previše vode i hrane pa žive samo do šest godina. Iako nisu radioaktivni, zbog stalnog valjanja po zemlji njihovo krzno je radioaktivno, ali to se rješava ispiranjem sapunom i vodom. 

U posljednjih nekoliko godina neprofitna organizacija Clean Futures Fund pomaže svim životinjama na tom području. Hrane ih, cijepe i osiguravaju im najbolje uvjete za život. Psi više nisu radioaktivni, što znači da oni najmlađi mogu biti udomljeni.

Osim fizičkog udomljavanja, postoji i ono virtualno, odnosno financijska pomoć napuštenim životinjama. Ovime se pomaže u kupovini hrane i lijekova i drugih potrepština koje su potrebne klinici za liječenje. Životinje tako dobivaju siguran i bolji život.

Pogledajte kako žive psi u Černobilu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije