Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
terapija

Protiv krize: Raspoloženje si podignite plešući tango!

tango, ples (1)
Robert Anic/PIXSELL
19.02.2013.
u 11:30

Pohađanje satova tanga pokazalo se kao učinkovita strategija u ublažavanju poremećaja raspoloženja, potvrdili su australski znanstvenici

Često ste mrzovoljni i u depresiji? Australski znanstvenici savjetuju vam da upišete plesni tečaj tanga jer je to izvrstan način da se uz glazbu i pokret riješite svih negativnih emocija i stresa. Nakon samo dva tjedna pohađanja satova plesa raspoloženje se drastično podiže, pogotovo kod ljudi koji pate od čestih promjena raspoloženja, piše Daily Mail.

– Kod "plesača" je uočeno smanjenje depresije, anksioznosti, stresa i nesanice, a zadovoljstvo životom i samim sobom znatno je poraslo. Tijekom jednog mjeseca razina depresije, tjeskobe i stresa znatno se smanjila – objašnjavaju znanstvenici sa sveučilišta New Englandu i Canberri. Od četrdesetak ispitanika koji su patili od depresije, tjeskobe ili su bili izloženi visokom stupnju stresa, pola ih je pohađalo satove plesa. Za razliku od "plesača" kontrolna skupina bila je stabilna, a kod nekih se stanje još i pogoršalo. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije