Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Supernamirnica

Prolazite pokraj ove namirnice na tržnici, ali je nikada ne kupite? Sada vjerojatno hoćete

Korabica
Foto: Thinkstock
1/2
21.01.2016.
u 07:00

Možete je jesti sirovu ili kuhanu, a ako se pokušavate riješiti neželjenih kilograma, koraba bi svakako trebala biti često na vašem jelovniku

Koraba, povrće veličine naranče dostupno je u dvije vrste, zelenoj i ljubičastoj.

Ovo gomoljasto povrće s prepoznatljivim uspravnim svježim listovima, a koje pripada skupini kupusnjača, bogato je hranjivim tvarima.

Veliko lišće pričvršćeno za gomoljastu bazu također je jestivo i bogato vitaminom A pa kao takvo predstavlja sjajan izbor za zdravlje naših očiju, a može se pripremati kao špinat.

Koraba je odličan izvor vitamina C i kalija. Obiluje i vitaminom B6, folnom kiselinom, magnezijem i bakrom. 

Osim što će naš organizam opskrbiti spomenutim vitaminima i mineralima, koraba će potaknuti cirkulaciju energije i spriječiti proljetni umor. Učinkovita je protiv edema, kandide i virusnih problema, a pomaže i stabilizirati razinu šećera u krvi. 

Možete je jesti sirovu ili kuhanu, a ako se pokušavate riješiti neželjenih kilograma, koraba bi svakako trebala biti često na vašem jelovniku jer je siromašna kalorijama, bogata hranjivim tvarima, vitaminima i mineralima, ali i vlaknima. 

Ova supernamirnica može postati nezaobilazni sastojak vaših juha i variva, salata, a može se poslužiti i kao prilog začinjena limunovim sokom ili s malo rastopljenog maslaca. Ako radite pire, pokušajte dodati skuhanu korabu. Njezin slatkast okus prožet će ovo jelo.  

Upravo zbog slatkastog okusa kada je kuhana, korabu vole jesti i bebe pa ovo povrće može biti jedno od prvih namirnica vaše bebe kada za to dođe vrijeme. 

>>5 razloga zašto biste trebali početi jesti orahe već danas

>>'Čudo' od soli! Zbog ovoga ćete požaliti što niste prije koristili himalajsku sol

Komentara 2

Avatar Daruvar_
Daruvar_
10:08 22.01.2016.

Jedem ju od malena i mogu je samo pohvaliti.

MA
marijozahratka
12:25 22.01.2016.

Obožavam je u svim jelima....mama je godinama uzgaja u vrtu, odlična biljka!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije