Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jesenska kuharica

Prebacite se na jesensko kuhanje uz ove recepte najboljih hrvatskih OPG-ova

Jesenska kuharica
Foto: VL
25.09.2020.
u 12:57

Pripremite najljepša jela za hladne dane uz Jesensku kuharicu Večernjeg lista!

Hladnije vrijeme, kišni dani i želja za toplim obrocima sve su učestalija pojava. Zasladite se ukusnim receptima po preporuci najboljih hrvatskih OPG-ova i maksimalno uljepšajte jesenske dane.

U utorak 29. rujna pronađite Jesensku kuharicu - narodno i moderno na dar uz Večernji list.

Što najbolji hrvatski OPG-ovi preporučuju?

Tematski smo obradili što napraviti s grožđem, kukuruzom, šipkom, jabukama i kruškama...a svoje cake otkrili su i vlasnici OPG–ova koji uzgajaju plodove koji trenutno rastu oko nas.

Tako su iz OPG– Prpić u blizini Karlovca ustupili recepte s grahom, vlasnik OPG–a Balaško iz zagrebačkog Ježdovca pokazao je što se sve može napraviti s batatom kojeg godišnje uzgoje deset tona, pa tako, primjerice, možete saznati kako spremiti kremšnitu od narančastog batata ili njoke od onog ljubičastog.

Na OPG–u Andreje Petrović u Varaždinu uzgajaju razne tipove buča pa su oni otkrili kako napraviti namaz s bučinim košticama i uljem ili bundevine pogačice. Tu su i recepti od aronije OPG–a Tvrtko iz okolice Daruvara, ali i oni kojima je glavni sastojak kesten i maruni koji rastu na jednoj od rijetkih hrvatskih plantaža.

Zasadio ju je Krešimir Mesarić na samom sjeveru Međimurja, pa možete, primjerice, po receptu njegove supruge ispeći kestenovu tortu ili skuhati juhu od gljiva i kestena. U svakom slučaju, imate što za birati jer kuharica sadrži više od 40 recepata. Detalje potražite u prilogu.

 U utorak 29. rujna pronađite Jesensku kuharicu - narodno i moderno na dar uz Večernji list.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije