Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Postoji jednostavan trik kako da sladoled uvijek ostane mekan

09.08.2019.
u 11:35

Ovo je način kako da se omiljena ljetna slastica nikada ne zaledi, ali i da dulje potraje

Svi ljeti jedu sladoled, bilo onaj u slastičarnici ili onaj koji se kupi u trgovini u plastičnoj kutiji pa se kasnije izvadi iz zamrzivača i jede u zdjelici. Ipak, nekada se dogodi da je upravo taj sladoled pun kristalića leda i jednostavno ga je teško izvaditi žlicom. 

Foto: Shutterstock

Postoji rješenje ovog problema. Naime, sladoled zajedno s kutijom treba staviti u plastičnu prozirnu vrećicu za zamrzavanje s patentnim zatvaračem i zatvoriti je i tako staviti u zamrzivač.  Na ovaj način će tekstura sladoleda ostati mekana i bez problema će se vaditi žlicom. Sladoled će ovako dulje potrajati i zadržati isti okus

Ovo se događa jer vrećica navodno sprječava da zrak oko sladoleda postane prehladan pa je upravo zato uvijek idealne temperature i teksture. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

UJ
ujo41
12:02 09.08.2019.

držite ga na suncu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije