Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne pamtimo činjenice

Postajemo li zbog interneta sve zaboravniji?

google
Chris Radburn/Press Association/PIXSELL
03.10.2013.
u 13:23

Manje od trećine ispitanih znalo je koje je godine srušen Berlinski zid, a samo polovica koje je godine ljudska noga kročila na Mjesec

Zbog interneta postajemo sve zaboravniji, pokazalo je istraživanje u Velikoj Britaniji provedeno na 2000 ispitanika, javlja DailyMail.

Više od polovice ispitanika nije se moglo sjetiti koje je godine umrla princeza Diana iako je život izgubila prije samo 17 godina.

Manje od trećine znalo je koje je godine srušen Berlinski zid, a samo polovica koje je godine ljudska noga kročila na Mjesec. Čak četvero od deset ispitanika nije znalo koje se godine dogodio teroristički napad na Svjetski trgovački centar u New Yorku.

Njih 87% izjavilo je da se zbog oslanjanja na internet i činjenicu kako se sve može brzo provjeriti ne trude pamtiti činjenice.

Istraživanje koje je naručila kompanija Grant's Whisky provjerilo je koliko Britanci poznaju najvažnije povijesne događaje i godine kad su se dogodili. Dio je to kampanje Read All About It u sklopu koje će kupci viskija uz svaku bocu dobiti besplatnu naslovnicu novina bilo kojeg datuma od 1903. godine.

– Možda znati točan datum kad se nešto dogodilo i nije toliko bitno, no važno je da se ne zaborave ljudske priče koje se nalaze iza njih – rekao je glasnogovornik kampanje.

Osam od deset ispitanih misli da mladi ljudi danas ne mare za povijest te su odgajani tako da se ne opterećuju onim što je bilo "prije njihova vremena".

Više od polovice smatra da se uz non-stop vijesti koje se neprestano osvježavaju nije potrebno fokusirati na prošla događanja.

>> Tinejdžer nema pamćenje, mora zapisivati sve što radi

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije