Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjetite ove kleti

Poseban doživljaj: Moslavačka vinska cesta

vinograd,  (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
13.09.2013.
u 10:55

Moslavina, zelena oaza kontinentalne Hrvatske vrlo je poznati vinogradarski kraj...

Od vremena Ilira i Kelta, starih Rimljana pa do današnjih dana, njeguje se i održava tradicija uzgoja vina na rodnim padinama Moslavačke gore. Moslavina je domovina dvije autohtone vrste vina, Moslavca i škrleta, koji je i zvijezda perjanica lokalnih vinogradara budući da uspijeva jedino na ovom području. Osim Moslavca i škrleta, u moslavačkim vinogradima njeguju se isorte pinot i rizling te frankovka, piše Wish.hr.

Moslavačke vinske ceste smještene 40 kilometara od Zagreba izdvajaju se ljepotom prirodnog krajolika te kulturom i tradicijskim vrijednostima. Desetak vinskih kuća, seoskih etno gospodarstava i kleti možete posjetiti i obići individualno ili grupno, automobilima ili biciklom. Izbor je na vama.

Osim odmora i uživanja u prirodi, degustacije i kupnje moslavačkih vina, vinski podrumi i kleti nude i ukusne gastronomske specijalitete pripremljene na tradicionalan način. Duh starih vremena odiše ovim vinorodnim krajem Hrvatske i posjet vinskim cestama Moslavine poseban je doživljaj i naša preporuka za nadolazeće jesenske dane.

Za vas smo izdvojili najpoznatije kleti Moslavačke vinske ceste a više informacija o putevima i vinarima Moslavine možete pronaći na www. mvc-skrlet.com.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije