Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
adventski recept

Počeo je Advent: U Zagrebu svi jedva čekaju Fuliranje, a mi se prisjećamo najvećeg "street food" hita prošle godine

20.11.2022.
u 07:17

Ako ste posjetili prošlogodišnje Fuliranje na Oleander terasi hotela Esplanade, sigurni smo da niste propustili isprobati kako izgleda kada se ugledan fine dining restoran, poput Esplanadinog Zinfandels'a, predstavi u street food varijanti. Chefica hotela Esplanade, Ana Grgić Tomić, otkrila nam je kako pripremiti ove krokete s pršutom i paškim sirom koji se doslovce tope u ustima.

U ove hladnije dane svi žudimo za comfort foodom, a ovaj jednostavan recept će izmamiti osmijeh svima koji kušaju ovu slasnu okruglicu. Uz krokete preporučujem salatu od rikole i cherry rajčica te umak od domaće majoneze i limete kako bi dodatno pojačali okuse. Krokete možete poslužiti kao predjelo ili prilog, a jako se dobro slažu uz aromatično kuhano vino – idealan meni za podizanje atmosfere i temperature. Dobar tek! – poručuje Ana Grgić Tomić, chefica chefica hotela Esplanade i kolumnistica magazina Slano & slatko, a mi vam u nastavku dijelimo recept koji će vas sigurno oduševiti.

Foto: Hotel Esplanade

Kroketi s pršutom i paškim sirom 

Sastojci: 

300 g pršuta 

150 g brašna 

70 g maslaca 

1 l vrhnja za kuhanje 

100 g paškog sira 

sol, papar

Za paniranje: 

jaja 

oštro brašno 

krušne mrvice 

panko mrvice

Priprema:

Pršut narežite na sitno. U lonac na srednjoj vatri stavite maslac i pršut te, kada se masnoća rastopi, dodajte glatko brašno pa sve zajedno neprekinuto miješajte dok se smjesa ne sjedini. Dodajte vrhnje za kuhanje, naribani paški sir te sol i papar. Miješajte toliko dugo dok se smjesa ne počne odvajati od stijenke lonca. Smjesu prebacite u plitku posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Stavite je u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći. Oblikujte kuglice, uvaljajte ih u brašno, zatim u jaja i na kraju u krušne mrvice. Nakon toga kuglice ponovo uronite u jaja te panko mrvice kako bi pri prženju u ulju dobili što hrskaviju koricu s mekanim punjenjem. Kuglice pržite u biljnom ulju dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell



 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije