Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURISTIČKA PATROLA

Pivnica spaja okuse i zaustavlja vrijeme

09.02.2017.
u 18:15

Dobra hrana, odličan izbor vina i piva, a uza sve to i tiha glazba domaćeg izvođača

U samom središtu Ludbrega, tj. u „centru svijeta“ posjetio sam pivnicu „Mejaši“ u sklopu hotela „Amalija“. Pivnica je uređena u autohtonom zagorskom stilu i nudi tradicionalnu domaću kuhinju.

Pohvala ljubaznom osoblju

U svakodnevnoj ponudi možete uživati u domaćem siru i vrhnju, prgicama, suhom goveđem jeziku, pizzama iz krušne peći te ostalim zaboravljenim starinskim jelima. Radno vrijeme pivnice je svaki dan od 9 do 23 sata, a prostor zrači toplinom, pogotovo u ove zimske dane. Od ukupno 38 stalno zaposlenih djelatnika svakako moram pohvaliti ljubazno osoblje: Danijela Furdića, Mladena Sabola, Nikolinu Petričević, Tamaru Hižak te kuhara Matiju Ljubasa, jer djelatnici su najveće bogatstvo u svim poslovima, a pogotovo u ugostiteljstvu. Po preporuci konobara Mladena, jeo sam vrlo ukusnu juhu od buče s malo domaćeg vrhnja i par kapi bučina ulja.

Za glavno jelo odabrao sam odličan srneći gulaš s lovačkim knedlima od kruha koje također rade sami. No, nisam tu i stao, na nagovor Danijela i Mladena morao sam kušati platu „Mejaši“ koja se sastoji od gurmanske pljeskavice, punjenog ražnjića i punjenog ćevapa, a kao prilog uz meso dobije se i povrće sa žara te krumpirske pole s kajmakom.

Vinska karta sadrži 15 etiketa bijelih i crvenih vina, uglavnom poznatih i priznatih vinara iz regije, koje poslužuju i na čaše. Moja pohvala što ljubitelji piva mogu uživati u više od 20 vrsta piva. Cijene hrane i pića su vrlo prihvatljive za sve pa ih posjećuju gosti iz bliže i šire okolice.

Uz tihu glazbu domaćeg izvođača, moje blagovanje u pivnici bilo je još ugodnije. Što se tiče kvalitete pribora za jelo, tanjura i čaša, kao i pravila odijevanja za osoblje, nemam nikakvih zamjerki, jedino što bih malo proširio ponudu restoranske „apoteke“ (maslinova ulja, octa i papra).

Sobe za umorne

Za kraj moga gastronomskog uživanja u pivnici, za slatki zalogaj, štrudl od jabuka i štrudl od sira bili su pravi odabir. Ako vam poslije ručka ili večere nije do vožnje automobilom ili ste umorni, možete i prespavati u jednoj od 42 sobe u hotelu „Amalija“ koji također osim restorana i vanjske natkrivene terase ima i aperitiv bar, banketnu dvoranu za 220 osoba te vlastito parkiralište. U vlasništvu obitelji Crnković također je i hotel „Crnković“ u Ulici Petra Zrinskog 9 s 11 soba, restoranom, aperitiv barom te također vlastitim parkiralištem.

Pivnica „Mejaši“ je poznata adresa gdje nećete razočarati svoje nepce jer ondje spajaju užitke, mirise i okuse te će pri vašem posjetu zaustaviti vrijeme.

>> Restoran Cocktail mjesto je za gastronomski užitak i opuštanje

Komentara 1

DU
Deleted user
01:05 10.02.2017.

blaž...twin peaks je u podravini..cuj u zagorskom stihu...lol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije