Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran ‘Toni’, Zambratija

Pašteta od škrpine još od 1973.

turisticka patrola Savudrija
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/4
09.08.2021.
u 09:00

Eto lani smo slavili pola stoljeća. Sjećam se kako smo prvi roštilj posudili od susjeda, u to doba nije bilo lako nabaviti roštilj. U ono doba nije bilo ni automobila ni telefona... – smije se Paolo.

U Zambratiji, iznad plaže u kojoj je najstariji šivani brod na Mediteranu, je i konoba “Toni”. Lako ju je pronaći, ovdje se od Umaga do Savudrije može sve pješice. Kilometar simo, kilometar tamo. Stella Maris, Monterol, Katoro, Zambratija. Ma čas posla.

– Restoran nosi ime mog oca Tonija – govori Paolo Pauletić (73).

Nekad konobu, danas vrstan riblji restoran, vodili su od 1970. godine on i majka Izabela, a konobu...

Eto lani smo slavili pola stoljeća. Sjećam se kako smo prvi roštilj posudili od susjeda, u to doba nije bilo lako nabaviti roštilj. U ono doba nije bilo ni automobila ni telefona... – smije se Paolo.

23.07.2021., Savudrija - Turisticka patrola Vecernjeg lista. Hrana u restoranu Toni Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL, ilustracija

Restoran vodi njegov sin Ivan, a konobari – imenjak autora teksta. Srđan. Dinju poslužuju sa sušenom tunom. Znamo da dinja ide uz pršut, ali ovdje su gurnuli stvari još naprijed – pa dinju poslužuju uz tunu! Uz posebno dimljenu tunu čiji je file odležan u morskoj soli pa prodimljen, pašteta od škrpine te salata od hobotnice.

Paštetu od škrpine radimo od 1973. godine, eto tri sam knjige recepata napisao, neka ostane mladima, da vide kako smo mi nekad fino jeli.

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
15:55 09.08.2021.

Blam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije