Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar tek!

Ovo su ćufte na malo drugačiji način. Isprobajte ih

Ćufte
Foto: Shutterstock
11.06.2014.
u 14:33

Napravite ćufte i ispecite ih na umjerenoj temperaturi u dubljoj tavi. Stavite ih u vatrostalnu posudu i prelijte s nekoliko žlica prokuhanog mlijeka

Potrebno je: 100 g krušnih mrvica, 1,5 dl mlijeka ili vrhnja za kuhanje, 100 g narezanog crvenog luka, 3 žlice maslaca, 500 g mljevenog telećeg mesa, 500 g mljevenog junećeg mesa, žličica soli, 1/4 žličice mljevenog papra, 1/2 žličice cimeta, 2 jaja

Priprema: Potopite krušne mrvice u mlijeko, a kada se smjesa natopi, promiješajte. Propržite crveni luk na maslacu, a potom ga prebacite u posudu za miješanje. Dodajte meso, sol, papar, cimet, umućena jaja i krušne mrvice, dobro promiješajte. Pokrijte posudu i držite je u hladnjaku nekoliko sati. Napravite ćufte i ispecite ih na umjerenoj temperaturi u dubljoj tavi. Stavite ih u vatrostalnu posudu i prelijte s nekoliko žlica prokuhanog mlijeka. Pecite ih u pećnici oko 15 minuta.

Poslužite ćufte uz pire od krumpira i umak po vašem izboru.

>>Varivo od gljiva s kiselim mlijekom

>>Od ove pečene govedine narast će vam zazubice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije