Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pivo, jaja, banane...

Ovo možete napraviti sami kod kuće za zdravu i sjajnu kosu

kosa
Foto: Thinkstock
04.12.2013.
u 10:30

Ako često frizirate i sušite kosu vrućim zrakom, možda vam je potrebna pomoć zbog suhe kose i ispucalih vrhova

Kosa i koža traže posebnu njegu u ovim zimskim mjesecima. Ako često frizirate i sušite kosu vrućim zrakom, možda vam je potrebna pomoć zbog suhe kose i ispucalih vrhova. Ovo su neki savjeti koje možete primijeniti sami kod kuće i poštedjeti se odlaska u frizerski salon.

Banane za zdravu kosu

Zbog visoke razine kalija, banane nam mogu pomoći da vratite zdravlje i prirodnu elastičnost kose. Uzmite jednu bananu, zgnječite je i takvu nanesite na kosu od korijena do vrhova. Ako imate dužu ili gušću kosu, uzmite više banana da prekrijete čitavu površinu. Ostavite da "djeluje" oko 15 minuta, a zatim kosu uobičajeno operite. Banane će pomoći suhoj i oštećenoj kosi da vrati prirodni sjaj.

Žumanjak za mekanu kosu

Jaja gotovo uvijek imamo u hladnjaku pa i ovaj "trik" možete isprobati za mekšu i zdraviju kosu. Izmiješajte žumanjak i nanesite ga duž vlasi. Možete i napraviti svoju masku miješajući tri žumanjka, jednu jušnu žlicu maslinova ulja i tri kapi vitamina E. Ostavite masku na kosi deset minuta, a potom isperite vodom i operite je kao i inače. Preporuka je ponavljati postupak jednom tjedno kako bi se kosa kontinuirano "hranila".

Pivo za sjaj i volumen

Vjerojatno ste već puno puta čuli za savjet da kosu isperete pivom. Zapravo, kosu je potrebno oprati uobičajeno, a zatim je malo prosušiti suhim ručnikom da upijete višak vlage. Pivo, koje ste ulili u bočicu s raspršivačem, poprskajte po kosi i pustite da se osuši. Kosa će postati sjajna ii meka, a trebala bi dobiti i na volumenu.

Majoneza za regeneraciju

Jednostavno nanesite majonezu na mokru kosu i držite od 15 minuta do jednog sata. Za što bolji učinak poželjno ju je držati što duže, a ako nemate vremena, onda si priuštite barem ovih 15-ak minuta. Nakon toga kosu dobro isperite i operite šamponom. Majoneza će djelovati kao dubinski regenerator.

Kokosovo ili maslinovo ulje za jačanje kose

U Indiji je vrlo popularno nanošenje ulja u vlasište i vlasi za zdravu kosu. Za bolje rezultate preporuka je koristiti kokosovo ili maslinovo ulje. Ostavite da djeluje 30 minuta i dobro isperite. Kada ste u mogućnosti, za još bolje rezultate poželjno je ostaviti maslinovo ulje da djeluje preko noći jer će njegovo djelovanje ojačati vlasi i spriječiti pucanje.

Piskavica za uklanjanje prhuti

Namočite sjemenke piskavice u vodi i ostavite da se namače tijekom noći. Ujutro ih zgnječite tako da dobijete pastu i time namažite vlasište. Ostavite da djeluje 30 minuta, a zatim dobro isperite. Ovaj prirodni recept odličan je za uklanjanje prhuti.

>>Zašto nas 'napada' prhut?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije