Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije bezazleno

8 načina na koje vas gledanje TV-a – ubija!

Gledanje TV-a
Foto: Shutterstock
1/2
06.11.2015.
u 08:20

Znanstvenici su u istraživanje uključili više od 221 tisuću osoba u dobi od 50 to 71 godine

Gledanje TV-a nije zdravo, posebice ako pred TV ekranima sjedite satima...

Trebate razlog da manje gledate TV?

Evo ih čak osam: rak, bolesti srca, kronična opstruktivna plućna bolest, dijabetes, upale, Parkinsonova bolest, bolesti jetre, suicid. 

Znanstvenici su u istraživanje uključili više od 221 tisuću osoba u dobi od 50 to 71 godine, a koje nisu imale nikakve kronične bolesti u doba kada je istraživanje počelo, 1995. godine. Nakon 16 godina uočeno je da osobe koje su gledale TV sedam ili više sati na dan imale su 47 posto više rizika od prerane smrti nastale nekim od navedenih osam uzroka, objavljeno je u časopisu Medical News Today. 

Oni koji su, poput većine Amerikanaca, TV gledali tri do četiri sata na dan imali su 15 posto veći rizik od prerane smrti.

Jedan od glavnih uzroka nastanka zdravstvenih problema pri gledanju TV-a je predugo sjedenje i fizička neaktivnost, posebice u kombinaciji s nezdravom hranom, navodi se. 

>>Evo što slasne fotografije najfinijih jela čine našem mozgu

Komentara 1

ZO
zoom
11:42 06.11.2015.

znači TV je opasnija od droge, alkohola, oružja...nuklearna bomba je igračka prema opakom TV-u? genijalno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije