Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
78 13°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Avatar Illyricum24
  Illyricum24:

  to je takva pateticna hrpa gluposti iscrtana da je to moga sastavit samo tesko nadrogirani, prirodno mentalno potkapacitirani i elementarno neobrazovani laik, po prilici neki libtard iz NGO-a, jer samo libtardi mogu takvu neukost, mentalnu zaostalost i lulavost pokazat. Dalmati ... prikaži još! vide svoj svit do rike Korane, drevnog razmedja svitova i tu Dalmacija pocinje kako je i Imperator Austus odredija davne 34. naza rodjenja Krista, a purgere ne vide nigdi drugo do u zagreb gradu, jer bit purger znaci bit gradjanin. ric purger dolazi od njemacke rici burger ili bürgern ca znaci gradjanin, a sad je neka druga stvar ca je ti gradjanin najveceg grada zapadne Panonije preuzeja rici Slovenkog jezika ka i samu odnosnu zamjenicu "kaj," jednako ka ca je i drugi svit koji mi zovemo kajkafski u zagorju i medjumurju isto to napravija. a Rijeka nima tog kaj, ali ima neke Slovenske rici koje koristi, medjutim kako ni Serbin ili Bosanac nije Turcin zato ca koristi neke turske rici ili mi Angli ili Amerikanci zato ca koristimo Engleske rici, tako ni Rijeka nije Slovenska nit pripada burgeriji. Rijeka je dio Dalmatinske matice koji je pretrpija mnogo okupacije od srednjoeuropske strane, od Austrijanca do Ugara, Huna ili Madjara. inace je ti dio Dalmacije i naza 2-3 stoljeca bija poznat ka "Dalmatia Ungria" ca ce ric Dalmacija okupirana od Ugra ka ca je i Hercegovina znana bila ka Dalmatia Turca, ca ce ric Dalmacija okupirana od Turka. to je ono ca Ilirski covik misli.

 • Avatar Illyricum24
  Illyricum24:

  sad bi tribalo vidit kojem svitu svit zapadne Panonije zeli pripadati i oce dio biti, pa ako je to srednjoeuropski svit onda cemo fino trampiti oni dio zagorje i medjumurja za oni otudjeni dio Ilirske istocne obale Mare Adriaticuma, a ... prikaži još! ako odluce da zele bit dio juznog svita a ne srednjoeuropski kmeti, onda poceti od odbacivanja Slovenskog kulturnog utjecaja i prihvacanja antickog svita. cili problemi su nastali jer je zapadni Panonac umislija da je bolji i vridniji od juznog covika Mare Adriaticuma koji mu je grad izgradija i od cije turisticke gos djelatnosti zivi cila drzava. umislija da je velika kultura, ali osim kulture snobizma, oponasanja, kopiranja i emuliranja Austrijanca i Madjara, tu nicakod drugo ne postoji. oni su cak i logicki inferioran svit u odnosu na juzni. kod nj ka kod zena logicka dimenzija uma ka da ne postoji. uglavnom bi to tribalo vidit pa definirat, jer ako nije naseg svita, onda cemo ga trampit za ono ca jest a ti neka ide tamo di misli da pripada i ciju civilizaciju predstavlja.

 • črnamatizemla:

  Pa koji je taj jedan, winnie minnie? Ima kandidata... ali... pa i ne moraju biti lijepi! :). Lako za njih, ali ni zemlja nemre zivjet od ljepote.

Još iz rubrike Lifestyle

BIzarno

Muškarac kupio urnu kako bi, dok djevojka nije kod kuće, dovodio žene i lagao da je ona - umrla

Anketa

Na Redditu pokrenuta rasprava o navikama Hrvata: Zašto su opsjednuti sjedenjem u kafiću?

33
Zanimljivo

U odabiru posla može vam pomoći astrologija: Evo što trebate raditi prema svom horoskopskom znaku

2