Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija, Austrija, Slovačka

Otkrijte Casanovin balkon u kraljici sprudova Serenissimi

venecija
Foto: Thinkstock
11.02.2014.
u 15:15

Zavirite u dijelove grada podalje od turističke vreve, prošećite se do posljednjih skverova u kojima se ručno izrađuju gondole ili uživajte u bojama Burana i manufakturama stakla na Muranu.

Znate li da je najveći ljubavnik svih vremena Casanova. punim imenom Giacomo Girolamo Casanova Chevalier de Seingalt, u dane svojih ljubavnih pohoda znao doručkovati nekoliko tuceta kamenica kako ne bi podbacio u posteljama svojih dama te da je ljubovao sve od rodne Venecije do Istanbula i Beča?

Potražite u kraljici laguna i sprudova, bajnoj Serenissimi, ruku pod ruku s voljenom, balkon Casanovine rodne kuće, zavirite u dijelove grada podalje od turističke vreve, prošećite se do posljednjih skverova u kojima se ručno izrađuju gondole ili uživajte u bojama Burana i manufakturama stakla na Muranu.

(Alga Travel, 2 dana autobusom, 550 kn, uključujući i posjet Veroni; Autoturist, 1 dan, 230 kuna).

Ako je Casanova mogao do Beča, zašto ne biste i vi?

Grad Mozarta i Beethovena na UNESCO-ovoj listi baštine očarat će vas Schönbrunnom i Hofburgom. Prošećite se do Belvederea, zavirite u izloge Kärntner Strasse, uživajte na Prateru...Počastite se sacher-tortom, a noćite u svega šezdesetak kilometara udaljenoj slovačkoj prijestolnici Bratislavi. Oduševit će vas tamošnji pubovi i povoljne cijene, ali i šarmantan grad s čitavim nizom mjesta koja vrijedi posjetiti.

(Alga Travel, 2 dana autobusom, 490 kuna)

SAVJET: Putujete li individualno, pripazite pri izboru hotela – broj zvjezdica u Italiji ne jamči jednak komfor kao kod nas)

>>Rio, Nica, Venecija ili Rijeka? Stavite maske, vrijeme je za karnevale

>>Avionska karta 3500 kn, za smještaj još toliko. A, pogled? Neprocjenjivo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije