Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAGOCJENA DONACIJA

Opremili smo igralište za više od 180 djece iz karlovačkih Zvončića

Karlovac: Vanjska igraonica Udruge Zvončići
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
17.07.2019.
u 11:00

Zahvaljujući akciji u sklopu Večernjakova projekta Ordinacija iz bajke, kojoj je glavni partner HEP, mališani s teškoćama u razvoju sad mogu uživati na novim klackalicama, ljuljačkama, penjalicama...

Zahvaljujući projektu Večernjega lista “Ordinacija iz bajke” te glavnom partneru i donatoru, tvrtki HEP, karlovačka Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići dobila je nove sprave na igralištu.

Druženje s vršnjacima

– Djelujemo već devetu godinu, imamo i izdvojeno mjesto u Slunju, a k nama u Karlovac dolazi više od 180 mališana, od kojih 70-ak i nekoliko puta tjedno. I to iz Karlovačke, ali i svih drugih županija s kojima graničimo, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, pa i Krapinsko-zagorske. I često dolaze s braćom ili sestrama, a kako imamo malenu čekaonicu, počeli smo uređivati igralište u gradskom vrtu uz prostorije udruge. Neke smo sprave već nabavili, ali za dalje nismo imali novca. Budući da smo udruga, novac za sve što radimo, od terapijskih soba do igrališta, pa tako i za plaće osam zaposlenih terapeuta, osiguravamo projektima. Zato smo zahvalni Večernjaku i HEP-u na vrijednoj donaciji jer sada naša djeca mogu na igralištu provoditi vrijeme dok čekaju terapiju, družiti se međusobno, ali i s mališanima iz kvarta. To nam je i bila želja, da se na igralištu, koje služi cijeloj zajednici i trenutačno je jedino u kvartu, druže, razgovaraju i osnažuju – kazala je Snježana Čop, predsjednica Zvončića.

I čim su nove sprave postavljene, pokazalo se koliko su korisne – mališani su uživali na klackalicama, ljuljačkama, u penjanju...

Djeca u udruzi imaju mogućnosti polaziti niz terapija, ovisno o tome što je potrebno, poput radne, senzorne, fizioterapije, a mogu dobiti i pomoć pri učenju.

– Smisao je udruge pripremiti dijete za redovnu školu. No iznimno je važno i druženje mališana kroz igru, posebno vani, u zelenilu, gdje se socijaliziraju, a djeca s poteškoćama u razvoju mogu biti prihvaćena među vršnjacima. Zato nam je igralište posebno važno, gotovo dio terapije – rekla je Snježana Čop.

I Frane Barbarić, predsjednik uprave HEP-a, zadovoljan je projektom.

– Sretni smo što smo i ove godine sudjelovali u akciji “Ordinacija iz bajke” i drago nam je što su naši mali prijatelji s teškoćama u razvoju dobili uvjete za igru i učenje kakve zaslužuju. Ujedno izražavam zahvalnost članovima udruge Zvončići, poštovanje prema stručnom osoblju i volonterima te snažnu podršku roditeljima i obiteljima djece uključene u program. Djeci, korisnicima programa, želim ispunjeno i bezbrižno odrastanje tijekom kojeg će steći vještine koje će im omogućiti da se aktivno uključe u društvo i svijet rada – kazao je Barbarić. Najavio je i da će HEP, kao glavni partner “Ordinacije iz bajke”, i nadalje podupirati ovakve projekte.

Nikad nam nije teško pomoći

– Nikad nam nije teško pomoći najpotrebitijima. Gotovo puno desetljeće kroz program “Svjetlo na zajedničkom putu” podupiremo djelovanje udruga, ustanova i organizacija civilnog društva. Ove godine dali smo donacije za realizaciju 178 projekata, od kojih je više od pola humanitarnih i namijenjenih mladima. Kroz projekt “ZelEn” poboljšavamo energetsku učinkovitost i kvalitetu boravka djece u vrtićima i školama. Već 25 godina nagrađujemo najbolje mlade matematičare, fizičare i elektrotehničare. Sve to činimo jer vjerujemo da su djeca budućnost i najveće bogatstvo naše domovine – zaključio je F. Barbarić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije