Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova

Ordinacija iz bajke i partneri sudjeluju u uređenju prostorija Klinike Vuk Vrhovac

Klinika Vuk Vrhovac
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
27.06.2017.
u 12:28

Zahvaljujući partnerima Ordinacije iz bajke, Uniqa osiguranju i HEP-u, svi će ti pacijenti uskoro imati kvalitetnije i pristojnije uvjete liječenja, a zaposlenici Klinike bolje uvjete rada

Obnoviti i urediti derutnu centralnu sobu za osobe s težim oboljenjima Sveučilišne klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac, novi je cilj vrijednog projekta “Ordinacija iz bajke”. Radovi kreću uskoro, a među ostalim renovirat će se kupaonica i postaviti nove sanitarije, nabaviti potreban namještaj, oličiti zidovi…

Prostor je to koji vapi za obnovom u Klinici koja je referentni centar za pacijente iz cijele zemlje, ovdje dakle dolaze i oboljela djeca kao i odrasli, a uvijek valja istaknuti i da je ovo jedina organizacijska jedinica bolničkog tipa koja zbrinjava endokrinološke, uglavnom dijabetološke bolesnike. Zahvaljujući partnerima Ordinacije iz bajke, Uniqa osiguranju I HEP-u, svi će ti pacijenti uskoro imati kvalitetnije i pristojnije uvjete liječenja, a zaposlenici Klinike bolje uvjete rada. Inače, Ordinacija iz bajke, kao projekt koji pomaže najugroženijima i čiji je rezultat vidljiv i konkretan započeo je u ožujku 2015. godine kada se sudjelovalo u uređenju onkološkog odjela Klinike za dječje bolesti u Zagrebu tada preseljenog na Institut za tumore.

Uz podnaslov “Soba čuda” projekt je nastavljen u siječnju godinu kasnije uređenjem prve senzorne sobe za djecu s poteškoćama u razvoju u Sisku dok je u travnju prošle godine uređen stan u zagrebačkoj Gajevoj ulici koji je Grad Zagreb dao na korištenje roditeljima iz cijele zemlje dok se njihova djece liječe od malignih bolesti u Zagrebu. Projekt je nastavljen potom u listopadu 2016. godine kada je opremljena bjelovarska V. osnovna škola namijenjena radu s djecom s poteškoćama u razvoju koja je ujedno i stacionarnog tipa gdje djeca cijeli tjedan borave. Tada su osigurani potrebni uređaji za rad, uređeno je i opremljeno više prostorija, postavljene su motoričke sprave za igru i vježbanje u školskom dvorištu. Uslijedio je potom prosinac kada su u tom mjesecu darivanja djeci bez roditeljske skrbi koja žive u Domu za djecu Zagreb darovani poklon paketi s igračkama, slatkišima, a organizirana je i božićna predstava malih glumaca iz udruge Praktikum u suradnji s glumcem Kristijanom Ugrinom.

Ova je godina započela suradnjom s gradom Velikom Goricom koji je donirao potreban uređaj vrijedan 400 tisuća kuna kardio internističkoj ambulanti u tamošnjem Domu zdravlja, a za koji smo kroz ovaj projekt osigurali potreban namještaj I ostale stvari potrebne za interijer ambulante. Ordinacija iz bajke ide dalje uređenjem gore spomenutog prostora u Klinici Vuk Vrhovac čija je predstojnica prof.dr. Lea Smirčić – Duvnjak ranije poručila kako svi djelatnici ove ustanove visoko cijene svaki doprinos poboljšanju uvjeta rada te boravka bolesnika. Uvjeti liječenja važan su element kvalitetne zdravstvene skrbi što će istaknuti i Dragica Marjanović, direktorica Službe marketinga i komunikacija UNIQA osiguranja rekavši:

– Za uspješno liječenje, uz odgovarajuću medicinsku skrb, važni su I uvjeti liječenja. Stoga smo s partnerima odlučili urediti I opremiti prostor Klinika za dijabetes, endokrinologiju I bolesti metabolizma Vuk Vrhovac u kojoj zbog različitih komplikacija boravi velik broj djece I odraslih oboljelih od šećerne bolesti. Procjenjuje se da je u Hrvatskoj više od 250 tisuća oboljelih, a broj dijabetičara I među djecom I odraslima u stalnom je porastu. Vjerujemo da će uređenje Klinike skrenuti pažnju javnosti na taj javnozdravstveni problem I doprinijeti jačanju svijesti o potrebi prevencije obolijevanja od šećerne bolesti. Ovo je već četvrta Ordinacija u kojoj sudjelujemo čime želimo dati svoj doprinos osiguravanju boljih uvjeta života, ali I podizati svijet o važnosti očuvanja zdravlja te prevenciji oboljenja. Prošle godine pokrenuli smo novu platformu za društveno odgovorno poslovanje, Radost života, gdje svim udrugama dajemo priliku da uz našu podršku realiziraju važne projekte u zajednici. Kad odaberemo najbolje projekte, pratimo ih, pomažemo u provedbi te često uključujemo i naše zaposlenike. Ponosni smo kad zažive I kad vidimo opipljive rezultate uz pozitivne pomake u zajednici, osobito kod djece i mladih. Pomaganje i davanje drugima nas inspirira i oplemenjuje, i zato smo vjerni partner ovog projekta koji dokazuje da malo truda, volje I dobra inicijativa mogu svaku ideju pretvoriti u uspješnu priču.

Po četvrti put partner projekta Ordinacija iz bajke je i HEP koji također sudjeluje u uređenju prostorija Klinike Vuk Vrhovac.

– Ponosni smo i sretni što smo po četvrti put partner projekta Ordinacija iz bajke, u sklopu kojeg ćemo u lipnju ove godine sudjelovati u uređenju prostorija Sveučilišne klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac. Mi smo tvrtka koja je prisutna u svakom kutku Hrvatske i zato nam je drago što možemo podržati projekt koji izravno pridonosi podizanju kvalitete boravka pacijentima iz cijele zemlje. HEP je motiviran snažnim osjećajem pripadnosti zajednici i tradiciji iskazivanja solidarnosti s potrebitima te je i to jedan od razloga zašto sa zadovoljstvom sudjelujemo u ovom, sada već tradicionalnom projektu Večernjeg lista – poručio je Perica Jukić, predsjednik Uprave HEP-a.

Početak, tijek kao i naravno rezultat radova koji uskoro kreću na Vrh Vrhovcu pratit ćemo te pozvati I druge da se priključe akciji koja će olakšati svakodnevicu mnogim pacijentima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije