Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti kuhara

Od premalo soli do gnječenja krumpira mikserom: Ovo su najčešće greške u pripremi pirea!

shutterstock
09.05.2022.
u 07:00

Mnogi kuhari otkrili su kako je mrkva odlično povrće za dodavanje pire krumpiru, jer mu daje slatkoću, a lako se priprema.

Pire krumpir je jedno od onih jela koje je, premda je jednostavno, teško dovesti do savršenstva jer toliko toga ipak može poći po zlu. Iako u popularni prilog ide samo par sastojaka, u ovom jelu ključni detalji, piše Mirror.

Na Redditu su zato profesionalni kuhari podijelili koje su iz njihovog iskustva o najčešće pogreške koje ljudi rade kod pripreme pire krumpira, ali i kako da pire ispadne savršen.

Evo što radite krivo kada kod kuće pečete pizzu

1/6

Ne dodate dovoljno masti

Sastojak za koji se mnogi kuhari slažu da je presudan u pravljenju kremastog pire krumpira je masnoća. Maslac i vrhnje za kuhanje glavni su sastojci koje kuhari dodaju, ali osim maslaca možete koristiti krem sir koji će dati jedan novi, poseban okus.

Ne solite krumpir dovoljno

Što se tiče kuhanja, svi znamo da hranu moramo začiniti. Ne trebate imati cijelu policu sa začinima da bi vam hrana bila ukusna, ali upotreba soli itekako pomaže. Dodajte ju tijekom kuhanja krumpira.

Ne igrate se s okusima

Još jedan način da u svoj pire uvrstite različite vrste okusa je dodavanje još jednog povrća. Ne samo da mu daje više dimenzija, već ga može učiniti i slađim. Mnogi kuhari otkrili su kako je mrkva odlično povrće za dodavanje pire krumpiru, jer mu daje slatkoću, a nema puno dodatnog posla oko pripreme - dodajte ju u lonac zajedno s krumpirom.

Koristite mikser

Što se tiče gnječenja krumpira, postoji niz tehnika koje možete isprobati. Bez obzira koristite drobilicu, vilicu ili mikser, cilj je isti - imati krumpir bez grudica. Međutim, ono što biste trebali koristiti prema nekim gurmanima je sito ili drobilica sa sitnim rupama. Tako ćete dobiti najbolje zdrobljen pire krumpir.

Ne uklanjate škrob

Škrob može pire krumpir učiniti gumenim. Dakle, pranjem ili namakanjem narezanog sirovog krumpira u vodi pomoći ćete isprati male molekule škroba poznate kao amiloza.

Jednojajčane blizanke zaručene za istog muškarca: "Želimo biti trudne u isto vrijeme"

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije