Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdrava prehrana

Od kupnje bioproizvoda ne odustaju ni u vrijeme krize

hrana
AFP
30.05.2010.
u 15:34

Europski potrošači prepoznali su vrijednost zdrave hrane, pa od nje ne odustaju čak niti onda kad novaca nema previše.

U razvijenim zapadnoeuropskim zemljama potrošači ni u vrijeme krize ne odustaju od kupnje bioproizvoda, a njihova je potrošnja znatno veća nego u zemljama središnje i istočne Europe. I dok ih je u Njemačkoj prošle godine kupovalo 94% kućanstava, u Hrvatskoj ih redovito kupuje samo 3% od ukupnog broja ispitanika.

Bioproizvode uopće ne kupuje 35% ispitanika, a isto toliko ne zna ni što su to bioproizvodi. Istraživanje je proveo GfK, jedna od vodećih međunarodnih agencija za istraživanje tržišta.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar sebastian
sebastian
16:22 30.05.2010.

Nedavno su ispitivali BIO povrce i pronasli da tu uopce nema razlike izmedu normalnoga ili BIO povrca, jedino sto BIO povrce se manje sprica sa pesticidima, ali u Hrvatskoj to ionako nemozes vjerovati prodavaci koja to prodaje, u svakome slucaju postoji razlika samo u cijeni !!!!

WO
Wookie
16:49 30.05.2010.

Da, \"samo\" je razlika u pesticidima...Daj sebastian malo razmisli prije nego nešto napišeš da ispadneš blesav jer ti je neki plaćenik u novinama servirao članak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije