Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biste li isprobali?

Novost u svijetu zdrave hrane: Nakon sojinog, zobenog i bademovog, stiglo je i mlijeko od krumpira

Shutterstock/The Green Creator, YouTube
30.11.2021.
u 09:19

Nema okus po krumpiru, kremaste je teksture i pomaže kod problema s probavom, kažu proizvođači.

Popularizacijom zdravog načina života i biljne prehrane u zadnjih nekoliko godina police trgovina preplavile su zamjene za mliječne proizvode - jogurti, sirevi, majoneza i, naravno, mlijeko, dobili su svoju verziju napravljenu od raznih biljaka. 

Nakon sojinog i zobenog, stiglo je bademovo, a nakon njega i mlijeko od lješnjaka, oraha, indijskih oraščića... Taman kada smo pomislili da se više iz niti jednog ploda ne može dobiti mlijeko, industrija zdrave hrane nas je iznenadila - mlijekom od krumpira!

Kako prenosi The Guardian, ovo mlijeko ima mnoge blagodati - pomaže lakše probaviti hranu, olakšava nadutost, plinove i zatvor jer je bogato vlaknima. Također, ima puno vitamina B12 i željeza.

Nastalo je još 2017. kada je profesorica Eva Tornberg sa Sveučilišta Lung napravila kremastu 'emulziju' od krumpira, a u trgovine je stiglo nakon što ga je 'doradila' švedska tvrtka Veg of Lund. Predstavili su tri vrste - barista koje je odlično za pripremu kave, original i nezaslađeno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUG Drinks (@dugdrinks)

Mlijeko od krumpira odlična je opcija i za one koji su alergični na orašaste plodove i laktozu, a dobra vijest je i da sadrži manje šećera i masnoća od ostalih mlijeka na biljnoj bazi.

Ovo se, kao i ostala biljna mlijeka, može napraviti samostalno kod kuće. YouTuberica The Green Creator u svom je videu pokazala cijelu proceduru.

Banana i mlijeko? Ovo su namirnice koje ne biste trebali konzumirati zajedno

1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije