Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osjećaju se ugroženo

Novi trend na TikToku zabrinuo veterinare: 'Dovodite ljubimce u opasnost od ozljeda'

TikTok
22.07.2020.
u 16:30

S njima se postupa grubo, a njihov govor tijela pokazuje negativnu reakciju na držanje.

Na TikToku redovito se pojavljuju razni izazovi i trendovi, a mnogi od njih doveli su mlade u opasnost i uzrokovali im razne ozljede. No ovaj novi trend i dalje je opasan, ali za kućne ljubimce korisnike TikToka. Ovaj ludi trend pokazuje kako ljudi dižu svoje ljubimce u zrak do svoje glave, često okrenute naopako, te glume da su oni njihovi mobiteli. Veterinarka Jessica May objasnila je za Daily Mail kako bi ovaj trend mogao uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme kod kućnih ljubimaca.

@april.mae01

this is me stalling to get ready ..

♬ original sound - maddieyoungman

Ona je  zabrinuta što se kućni ljubimci često drže "neprimjereno" i da bi grubo postupanje sa životinjama moglo dovesti do oštećenja "leđa, lubanje ili kralježnice".Neki od ovih videa skupili su nekoliko milijuna pregleda, što znači da se trend širi dalje i da drugi kopiraju njihovo ponašanje. - Gledajući brojne videe, iz snimaka je vidljivo da se životinje ne drže uvijek na odgovarajući način. S njima se postupa grubo, a njihov govor tijela pokazuje negativnu reakciju na držanje. Posebno je zabrinjavajuće vidjeti kako se neke mačke drže naopako - nešto što ne samo da zastrašuje životinju, već i stavlja kućnog ljubimca u opasnost od ozljede glave ako im padnu - kaže Jessica. 

@stfu.jewel

What a good sport ##MAYBEITSMAYBELLINE ##GreenScreenSky ##LittleBitFancy ##Flashback ##foryou

♬ original sound - maddieyoungman

- Sudjelovanje u izazovima na društvenim medijima može biti lijep način povezivanja sa svojim kućnim ljubimcem. Međutim vlasnici moraju biti oprezni da ih ne zamaraju jer bi im to moglo biti jako mučno. Ovakvi izazovi uključuju vrlo brzo rukovanje psima i mačkama na neprirodan način, što bi ih moglo lako uplašiti i izložiti životinji i vlasniku rizik od ozljede. Važno je zapamtiti da su životinje živa bića i prema njima treba postupati s poštovanjem - zaključila je Jessica.

Dječak (2) noću se iskrada iz krevetića kako bi spavao sa psom:

Komentara 1

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
17:43 22.07.2020.

Novi trend već duže vrijeme, pobačaji...a nitko zabrinut nije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije