Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
platforme reagirale

Novi 'izazov' zgrozio javnost: Na društvenim se mrežama ismijava smrt Georgea Floyda

Foto: Twitter
1/5
04.06.2020.
u 18:07

Cilj ovog "izazova" jest uslikati se u položaju u kojem je Floyd preminuo - jedna osoba leži na trbuhu s rukama na leđima, a druga joj koljenom pritišće vrat

Prosvjedi i neredi šire se Amerikom i svijetom zbog brutalne i potresne smrti Gerogea Flyoda, no postoje oni kojima se situacija humoristična pa su se njome još više odlučili našaliti. Na društvenim se mrežama počeo širiti "George Floyd Challenge". 

Cilj ovog "izazova" jest uslikati se u položaju u kojem je Floyd preminuo - jedna osoba leži na trbuhu s rukama na leđima, a druga joj koljenom pritišće vrat. Započela su ga trojica tinejdžera iz Ujedninjenog Kraljevstva uhićena pod sumnjom na zločin iz mržnje, piše New York Post

Nakon toga, pojavljivalo se još pojedinaca kojima je situacija koja je uznemirila cijeli svijet izgleda bila smiješna. Zbog njih su društvene mreže Instagram i Facebook zabranile korištenje oznake "George Floyd Challenge", a njezinim se pretraživanjem ne prikazuju rezultati. 

Lavinu negativnog komentara sudionici su dobili i na Twitteru čiji su korisnici pozivali vlasnike društvenih mreža da uklone sporne fotografije. Ljutiti korisnici društvenih mreža naglašavali su kako je "izazov" pogrešan, odvratan te kako to što rade nije niti igra, niti smiješno. 

VIDEO Procurio novi video: Floyda prije smrti policajci tukli na zadnjem sjedištu auta?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije